Krekar terroretterforskes i Tyskland

- Be­lei­lig for Norge om han blir ut­le­vert, sier mulla Krekars advokat.

Tyske myn­dig­he­ter mis­ten­ker mulla Kre­kar for å lede en ter­ror­or­ga­ni­sa­sjon som er under etter­forsk­ning.

- Be­lei­lig for Norge om han blir ut­le­vert, sier Kre­kars ad­vo­kat, som mener saken er kon­stru­ert.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ti per­soner mis­ten­kes for å ha dan­net en ter­ror­or­ga­ni­sa­sjon, og myn­dig­he­te­ne tror Kre­kar er ter­ror­grup­pens leder, skri­ver ABC Ny­he­ter.

I må­neds­skif­tet mars/april kom­mer de til Norge for å av­høre den om­strid­te mul­la­en.

Re­sul­ta­tet kan bli en retts­sak i Tysk­land, hvor Kre­kar i så fall kan ri­si­ke­re inn­til ti års feng­sel. Kre­kars ad­vo­kat Bryn­jar Me­ling sier hans kli­ent vil mot­set­te seg en even­tu­ell be­gjæ­ring om ut­le­ve­ring.

- Jeg synes hele Tysk­land-sa­ken er in­ter­es­sant. For meg frem­står den som en kon­struk­sjon, sier Me­ling, som har gått gjen­nom alle do­ku­men­te­ne i saken.

- Og jeg har til­latt meg å tenke tan­ken på om dette er en po­li­tisk mo­ti­vert sak, etab­lert i sam­ar­beid mel­lom lan­de­ne for å løse Norge ut av den katte­pi­nen vi er i og bli kvitt mulla Kre­kar, fort­set­ter Me­ling og leg­ger til:

- Det er klart at det ville ha vært be­lei­lig for nors­ke myn­dig­he­ter hvis han ble ut­le­vert til Tysk­land.

Jus­tis­mi­nis­ter An­ders Anund­sen (Frp) vil ikke kom­men­te­re be­hand­lin­gen av en­kelt­sa­ker, men sier føl­gen­de:

- Kre­kar sit­ter i feng­sel, og der blir han sit­ten­de inn­til vi­de­re. Re­gje­rin­gen job­ber pa­ral­lelt i flere spor for å sikre at Kre­kar blir sendt ut så raskt som mulig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

(©NTB)

Les også
Garanterer ikke at Krekar sendes ut