Kraftig snøstorm rammet østkysten av USA

En kraftig snøstorm traff mandag østkysten av USA og landets hovedstad Washington. Om lag 2.900 flygninger ble kansellert som følge av uværet.

Snø­stor­men ram­met del­sta­te­ne New Jer­sey, De­la­wa­re, Ma­ry­land, Vir­gi­nia og Vest-Vir­gi­nia, og i flere av sta­te­ne ble det er­klært unn­taks­til­stand. Også i del­sta­te­ne Mis­sis­sip­pi og Ten­nes­see len­ger sør i lan­det ble det meldt om kraf­tig snø­fall.

Mange ste­der, blant dem i ho­ved­sta­den Wash­ing­ton, ble sko­ler og of­fent­li­ge kon­to­rer man­dag holdt stengt. Rundt 2.900 flyg­nin­ger ble kan­sel­lert, og over 5.000 flyg­nin­ger ble for­sin­ket som følge av uvæ­ret.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Minst én per­son er be­kref­tet om­kom­met som følge av stor­men. Per­sonen døde i en tra­fikk­ulyk­ke i Vir­gi­nia der det mel­des at vei­ene er isete og meget glat­te.

Det er ikke førs­te gang i år at ame­ri­ka­ner­ne lam­mes av snø og lave tem­pe­ra­tu­rer. I ja­nu­ar la en kraf­tig snø­storm og lave tem­pe­ra­tu­rer et is­nen­de grep over store deler av den nord­øst­re delen av USA, og se­nest for­ri­ge måned døde minst 13 per­soner i ulyk­ker da et vold­somt uvær ram­met de sør­øst­li­ge de­le­ne av lan­det.

NTB

Les også
Flere døde i kraftig snøstorm i USA