Flere døde i kraftig snøstorm i USA

En dødbringende vinterstorm rammer de sørøstlige delene av USA.

Minst 13 per­soner er meldt om­kom­met i det vold­som­me uvæ­ret. Tre av dem mis­tet livet da en am­bu­lan­se med en pa­si­ent kra­sjet på en is­lagt vei i Texas.

Tu­sen­vis av fly­av­gan­ger er inn­stilt, tra­fik­ken på veien er lam­met og over 360.000 hus­stan­der har mis­tet strøm­men.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det mel­des også om drep­te i tra­fik­ken både i South Ca­ro­lina og Mis­sis­sip­pi.

- Hold dere hjem­me

Over 3.300 fly­av­gan­ger ble inn­stilt ons­dag, og om­kring 2.800 ble for­sin­ket, iføl­ge Flighta­wa­re.com.

Har­dest ram­met var de in­ter­na­sjo­na­le fly­plas­se­ne i At­lan­ta og North Ca­ro­lina. Tors­dag hol­der tu­sen­vis av sko­ler stengt på grunn av snø­stor­men.

Det antas at stor­men vil tilta i styr­ke i løpet av tors­dag når den be­ve­ger seg mot nord­øst. Det mel­des at det kan komme snø­meng­der på opp­til 38 centi­me­ter de neste to da­ge­ne.

- Folk, hold dere hjem­me og ta vare på hver­and­re, er opp­ford­rin­gen gu­ver­nør Pat McCrory gir via TV-ka­na­len CNN.

Unn­taks­til­stand

Pre­si­dent Ba­rack Obama har er­klært unn­taks­til­stand i Geor­gia og North Ca­ro­lina.

Tid­lig i ja­nu­ar ble de nord­li­ge de­le­ne av USA ram­met av en lig­nen­de snø­storm. Store snø­meng­der, kraf­tig vind og ark­tisk kulde feide inn over flere del­sta­ter og store byer.

Tu­sen­vis av fly­av­gan­ger ble inn­stilt og speil­glat­te veier fikk tra­fik­ken til å måtte sne­g­le seg av sted.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Flere om­rå­der opp­lev­de da sine kal­des­te dager på 15 år. Na­tio­nal Weather Ser­vice meld­te om tem­pe­ra­tu­rer helt nede i minus 37 gra­der.

NTB

Les også
Kraftig snøstorm i Jerusalem