Korset tilbake: Nå er etatsemblemet tilbake på utrykningskjøretøyene til politiet.

Korset er tilbake på politibilene

Etatsemblemet er tilbake på politibilene igjen. Dette skal gjøre politiets rolle i det offentlige Norge mer synlig.

Dette skriver politidirektoratet på sine nettsider.

For to år siden fikk politibilene nytt design som har vist seg å gjøre bilene bedre synlig, og gitt dem mer oppmerksomhet i det offentlige rom. Men med det nye designet ble etatsemblemet fjernet. I februar sendte Justisdepartementet brev til politiet og ba dem om straks å starte arbeidet med å gjeninnføre etatsemblemet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Skulle spare penger

Det var på grunn av den nye logoens kostnader at etatsemblemet ble fjernet. På denne måten ble penger spart og politiet opplyser at de ikke har mottatt tilbakemelding om at det har vært en ulempe å ikke ha emblemet der.

Nå er den originale utgaven av riksvåpenet, med rød bakgrunn, som igjen pryder alle politiets utrykningskjøretøyer. Den har vært en del av designet på politibilene fra 1987 og frem til det nye designet kom i 2012.

Korset er tilbake

Justisdepartementets avgjørelse om at emblemet skulle tilbake, gjør at politibilene nå igjen kjører med kors på seg. Alle politiets biler skal nå fortløpende påføres etatsemblemet.

I tillegg får alle nye biler får etatsemblemet i dekoren. I løpet av kort til vil altså alle utrykningskjøretøy i politiet, også båter, får etatsemblemet i designet igjen.

Les også
Korset kommer tilbake på politibilene
Les også
Journalisten og korsetKåre Melhus
Les også
14 millimeter
Les også
Fjerner korset fra politibileneRiksvåpen