Kong Harald og dronning Sonja starter sitt statsbesøk I Polen onsdag morgen. Kong Harald ved ankomst Warszawa. Den polske president Bronislaw Komorowski (t.v.) og kong Harald under velkomstseremonien ved presidentpalasset.

Kongen deltar på våpenlansering i Polen

Mens dronning Sonja blir med på kulturelle arrangementer, blir kong Harald med for å fronte introduksjonen av norske våpensystem i Polen.

Andre dag av statsbesøket startet med åpningen av en polsknorsk konferanse i Warszawa. Over 100 representanter for norsk næringsliv deltar. I sin tale til dem og deres polske motparter sa kong Harald at han er stolt av det brede og mangfoldige samarbeidet landene imellom:

- Jeg ønsker også velkommen samarbeidet når det gjelder moderniseringen av våre nasjonale forsvarsstyrker, der industrielt partnerskap er etablert. Det er stort potensial for å videreutvikle dette samarbeidet.

Mens kongen etterpå skal videre for å åpne et forsvarsseminar sammen med forsvarsminister Espen Barth Eide, skal dronning Sonja bistå utenriksminister Jonas Gahr Støre ved lanseringen av det nye polsk-norske kulturutvekslingsprogrammet.

Senere torsdag blir det kokkekonkurranse med norsk laks på menyen og norsk returarrangement på kvelden.


(NTB)