Kinesisk filmtopp fikk tre barn: - Beklager

En av Kinas frems­te re­gis­sø­rer må rykke ut med en of­fent­lig be­kla­gel­se for å ha brutt loven: Han fikk tre barn med kona si.

Etter flere må­ne­der med spe­ku­la­sjo­ner om at Zhang Yimou kunne ha så mange som sju-åtte barn, og att­på­til med flere for­skjel­li­ge kvin­ner, kom inn­røm­mel­sen i dag.

Zhang har to søn­ner og en dat­ter med sin nå­væ­ren­de kone, og bry­ter der­med med Kinas stren­ge, og kon­tro­ver­si­el­le, ett­barns­po­li­tikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Zhang vil komme med en opp­rik­tig be­kla­gel­se til fol­ket, heter det i en ut­ta­lel­se fra stu­dio­et Yimou, som er knyt­tet til stjerne­re­gis­sø­ren.

Med fil­mer som «Raise the Red Lan­tern» og «Red Sorg­hum» har Zhang job­bet seg fram til en sta­tus som en Kinas frems­te re­gis­sø­rer. Han re­gis­ser­te de mek­ti­ge åp­nings- og av­slut­nings­se­re­mo­ni­ene da Bei­jing ar­ran­ger­te OL i 2008.

Re­ak­sjo­ne­ne på lov­brud­det er blan­det på Weibo, Kinas Twit­ter. Zhang har for­klart at spe­ku­la­sjo­ne­ne har vært vans­ke­li­ge å takle for ham og hans fa­mi­lie.

- Han brøt loven uten skam, og li­ke­vel sier han at hans liv ble al­vor­lig ram­met av det, skri­ver en bru­ker som er kri­tisk til re­gis­sø­ren. Andre ser an­ner­le­des på det.

- Hva er galt med å få barn? Er det rett å tvin­ge gra­vi­de kvin­ner til å ta abort?

Ett­barns­po­li­tik­ken har vært kon­tro­ver­si­ell, og ki­ne­sis­ke myn­dig­he­ter har i høst åpnet for å endre den. End­rin­gen in­ne­bæ­rer at par kan få ha to barn hvis en av for­eld­re­ne er ene­barn. (©NTB)

Les også
Forlanger erstatning etter abort i 7. månedTvungen abort
Les også
Professor mener ettbarnspolitikk kan redde miljøet
Les også
En liten kinesisk innrømmelse