Utenriksminister John Kerry forsikret torsdag kveld statsminister Benjamin Netanyahu om at Israel har USAs støtte, men ba israelerne være «nøyaktige» under bakkeoffensiven i Gaza for å hindre sivile tap. Foto: Reuters / NTB scanpix

Kerry ber Israel være «nøyaktig» for å unngå sivile tap

USAs utenriksminister John Kerry ber Israel være «nøyaktig» under bakkeoffensiven på Gazastripen, for å begrense de sivile tapene.

Kerry snakket torsdag kveld med statsminister Benjamin Netanyahu på telefon og forsikret ham om Israel fortsatt har USA støtte i kampen mot det Kerry omtaler som «trusler fra terrorister».

Kerry understreket samtidig viktigheten av å hindre ytterligere opptrapping av konflikten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Kerry gjentok vår bekymring for sivilbefolkningens sikkerhet på begge sider og viktigheten av å gjøre alt for å forhindre sivile tap, heter det i en kunngjøring fra amerikansk UD.

247 palestinere og 1 israeler er drept i den ti dager lange konflikten. 75 prosent av de drepte på palestinsk side er ifølge FN sivile, nærmere 50 av dem barn.

Av de nærmere 1.800 som er såret i de israelske angrepene, er over 500 barn og nesten 400 kvinner, viser en oversikt utarbeidet av FNs kontor for koordinering av humanitærhjelp (OCHA).

Les også
Israel-venner øker oppslutningen i Norge
Les også
Frp-ere åpner for å sette Hamas på terrorliste
Les også
Israelske bakkestyrker går inn på Gazastripen
Les også
Gilbert opprørt over israelsk brev til norsk presse