Christian Tybring-Gjedde, som sitter i Stortingets forsvars- og utenrikskomité, mener det er viktig å få tilgang til all informasjon som er tilgjengelig, og at Norge derfor ikke bør begrense seg til FNs terrorliste.

Frp-ere åpner for å sette Hamas på terrorliste

Fremskrittspartiets stortingsgruppe er åpen for å diskutere hvilke terrorlister Norge bør følge. Christian Tybring-Gjedde mener EUs terrorliste, der Hamas står oppført, bør følges.

Det har lenge vært kjent at norske diplomater har hatt kontakt med Hamas-representanter, noe også utenriksminister Børge Brende (H) bekreftet overfor NTB i desember. Hamas står ikke på FNs terrorliste, men organisasjonen står oppført på EUs og USAs terrorlister.

Tybring-Gjedde, som sitter i Stortingets forsvars- og utenrikskomité, mener det er viktig å få tilgang til all informasjon som er tilgjengelig, og at Norge derfor ikke bør begrense seg til FNs terrorliste, skriver Klassekampen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg synes ikke det er naturlig at Hamas er en forhandlingspart i Midtøsten. Det er ikke naturlig å forhandle med noen som mener at alle jøder er et legitimt mål, sier Frp-politikeren til avisen.

Partikollega og stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen opplyser at Frps stortingsgruppe er åpen for å diskutere hvilke terrorlister Norge bør følge.

– Jeg synes det er lurt at man ser mot både FNs og EUs liste. Det er viktig å ha et bredest mulig perspektiv, og vi bør være forsiktige med å låse oss til én liste, sier han.

Han er likevel mindre sikker på om Norge bør kalle Hamas terrororganisasjon.

– Det er et interessant spørsmål. Problemet er: Hvor går skillelinjen mellom det å være frihetsforkjemper og terrorist? Det blir ofte ikke avgjort før etterpå, sier Ellingsen.

Les også
Israel-venner øker oppslutningen i Norge