Inne i det tidligere Smart Club-bygget i Råde er det etablert en teltleir for flyktninger. Dette bildet er tatt før åpningen. Nå er bygningen full av nyankomne asylsøkere. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Kapasiteten sprengt på nytt mottakssenter i Østfold

Kapasiteten ved det nye mottakssenteret i Råde i Østfold ble i helgen sprengt, bare halvannen uke etter at det åpnet.

– Vi måtte stoppe mottaket, og de ble registrert på Tøyen (Oslo) i stedet, fra lørdag kveld til søndag morgen. Det var rett og slett for å unngå urimelig ventetid. Det var nødvendig å ta unna de som kom, og med en gang de var tatt unna, kunne vi åpne igjen, sier prosjektleder Knut Berntsen for ankomstsenteret i Østfold, til Nettavisen.

Dermed måtte flyktningene igjen registrere seg på det tidligere sprengte mottakssenteret på Tøyen i Oslo, der registreringen ble foretatt før Råde åpnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Totalkapasiteten på Råde nå ligger cirka 80 saker under det som er behovet ved ankomst av flyktninger. Ifølge Berntsen forventer de å ha økt kapasiteten i løpet av 7-10 dager, men full kapasitet vil de ikke ha før i midten av november.

– Hovedgrunnen til det er at de skal få installert alt nødvendig utstyr for å få gjennomført skjermbildeundersøkelser, for å kunne avdekke helserisikoen knyttet til tuberkulose, sier Berntsen.

I forrige uke ankom det 1867 asylsøkere til Norge. Det er en liten nedgang fra 2.000 uken før.

Les også
Norske islamister oppsøker asylmottak
Les også
– Flyktninger kan koste Norge 750 milliarder kroner
Les også
Kongeparet: – Vi må gjøre det vi kan for flyktningene
Les også
UDI viste fram gigantmottak i tidligere butikklokale