Jensen: Et budsjett godt tilpasset den økonomiske situasjonen

– Det er helt nødvendig å ha en ekspansiv finanspolitikk i Norge nå. Jeg vil legge fram et budsjett godt tilpasset den økonomiske situasjonen, sa finansminister Siv Jensen (Frp) om statsbudsjettet torsdag morgen.

Les også: Statsbudsjettet 2017 -her er nyhetene

-----

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Se video: Siv Jensen grytidlig torsdag morgen:

 

Klokka 10 er det er fjerde gang Jensen skal legge fram statsbudsjettet for Stortinget. Hun innrømmet at arbeidet med årets budsjett har vært litt mer krevende enn tidligere.

– Vi har et vanskelig år bak oss, så situasjonen er litt mer krevende enn den pleier å være, det er et litt strammere budsjett. Men det er fortsatt slik at arbeidet, aktivitet og omstilling er øverste prioritet for regjeringen, sa Jensen da hun på tradisjonelt vis møtte pressen utenfor boligen sin i Oslo litt før klokka 6.30 torsdag morgen.

Penger på bok

– Selv om det ser ut som om ledighetstoppen er nådd er det for tidlig å heise flagget. Vi må satse på å lage trygge jobber også neste år, sier Jensen som forventer at opposisjonen har sine reaksjoner til budsjettet som legges fram.

– Det jeg i hvert fall regner med er at opposisjonen ikke vil bli fornøyd, men det er opposisjonens jobb. Men jeg mener det er et budsjett som er svært godt tilpasset den økonomiske situasjonen, sier finansministeren

Til spørsmålet om bruken av oljepenger i budsjettet som skal legges fram, svarer Jensen:

– Det er helt nødvendig for Norge å ha en ekspansiv finanspolitikk i inneværende år rett og slett fordi vi har hatt betydelige utfordringer. Mange andre land har måttet kutte i budsjettene sine, men Norge har penger på bok som gjør at vi kan ha en ekspansiv finanspolitikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nye arbeidsplasser

Jensen omtaler fallet i oljeprisen som et sjokk og at det er noe som har ført til kraftige omstillinger i den økonomiske politikken

– Selv om mange på Østlandet ikke har merket mye til de utfordringene som har vært på Sør- og Vestlandet så har det truffet brutalt. Enkeltfamilier, enkeltbedrifter og næringer som ikke skal tilbake til en normalsituasjon betyr at vi må investere mer i andre typer arbeidsplasser framover og det tar tid. Å skape nye, trygge arbeidsplasser er den viktigste jobben regjeringen står overfor akkurat nå, sier finansministeren. (©NTB)