– Jeg visste ikke hva en arie var

Forrige helg rappet hun i Stjernekamp. Lørdag skal Lisa Børud synge opera, en litt humoristisk arie fra Barbereren i Sevilla.

Den kristne, tidligere barnestjernenLisa Børud er med i NRKs talentprogram Stjernekamp.

Sist helg fremførte hun rap-låten «99 problems», til nesegrus beundring fra blant annet rapperen André Hadland, kjent som «Son of Light».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det føltes veldig bra og responsen ga et enormt kick. Det var en av de gøyeste fremførelsene jeg har hatt, sier Børud.

Lørdag kveld skal hun forsøke seg på en hundre år gammel og myteomspunnet musikksjanger, der klangen utvikles og perfeksjoneres over år, og er helt forskjellig fra den som brukes i moderne pop.

– Hvilket forhold har du til opera?

– Jeg har ikke noe forhold til opera i det hele tatt, ler Børud.

– Jeg har vært en del på operaen for å se ballett, fordi jeg går på danseskole. Men jeg har aldri hørt en opera før.

– Og aldri sunget en arie?

– Jeg visste ikke hva en arie var en gang.

– Det blir gøy

Tross at hun stiller helt blank i en krevende musikkstil synes hun det har gått overraskende greit. Solveig Kringlebotn, verdenskjent operasopran, har vært mentor.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg har jo ikke så veldig store forventninger til at det skal bli fantastisk. Men jeg føler at jeg har fått til litt av operaklangen, og legger til litt skuespill slik at det kan bli litt gøy å se på samtidig, sier hun, og legger til:

– Didrik (Solli Tangen, journ. anm.) er jo operasanger. Vi andre må bare prøve så godt vi kan, men det blir jo ikke i nærheten. Det blir gøy, jeg må bare ikke tenke på at jeg kan ryke ut, sier Børud.

– Kjempeflaut

Hun skal fremføre Bertas arie, en litt humoristisk arie fra Barbereren i Sevilla av Gioachino Rossini.

Berta er en gammel jomfru som klager over unge og nyforelskede par, samtidig som hun må holde en eldre beiler på avstand.

– Hvilke utfordringer har du møtt på underveis?

– Det å synge opera er enten kjempeflaut eller så går det veldig bra. Jeg må bare ikke bli flau over meg selv. Jeg kan liksom ikke tenke at dette er meg selv, da blir det bare veldig kleint.

– Hva er du mest spent på i helgen?

– Jeg er veldig spent på om jeg får til den klangen jeg ønsker. Jeg må ikke høres hes ut, da blir det ikke ordentlig opera, smiler Lisa Børud.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Opera-gjensyn

Og mens du venter på lørdagskvelden, kan vi foreslå et gjensyn med forrige års Stjernekamp-vinner Knut Anders Sørum.

I opera-sjangeren, der han gjør «Nessun Dorma» til stående applaus fra både dommere og publikum: