- Jeg er ikke så opp­tatt av å sette gren­ser som å sette fri

I et oppsummeringsintervju med Normisjons blad, Agenda 3:16, sier Ingvar Torsvik at han ikke ønsker å fortsette med evige diskusjoner «om hva som er hva».

- Vi må komme oss videre, både jeg og Normisjon, sier han.

Ing­var Tors­vik skul­le ha be­gynt som ge­ne­ral­sek­re­tær i Nor­mi­sjon på ny­året, men sty­ret ble i fjor høst usik­re på an­set­tel­sen på grunn av ut­ta­lel­ser Tors­vik kom med of­fent­lig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Av­kla­rings­sam­ta­ler endte med at lands­sty­ret kon­klu­der­te med at «for­ut­set­nin­ger for til­tre­del­se ikke len­ger er til stede», og be­grun­net det med «ulik for­stå­el­se av le­der­skaps­rol­len som stil­lin­gen in­ne­bæ­rer».

- Jeg pro­te­ster­te umid­del­bart på lands­sty­rets be­grun­nel­se. For­ut­set­nin­ge­ne for le­der­skaps­rol­len var av­klart i in­ter­vju­ene før til­set­ting og sam­sva­rer med min tenk­ning og mine ver­di­er, så jeg kunne vans­ke­lig for­stå at jeg hadde mis­for­stått min rolle, sier Tors­vik til Agen­da 3:16 sin fers­ke ut­ga­ve.

Det ble let­te­re for ham å for­stå be­grun­nel­sen da han for­stod at det var ulike me­nin­ger in­ternt om hvor­dan le­del­se skul­le ut­øves i Nor­mi­sjon.

- Det som var uhel­dig for meg var at ikke dis­ku­sjo­nen var tatt før jeg ble kalt, ut­ta­ler Tors­vik, som ka­rak­te­ri­se­rer det som har skjedd som en «un­der­lig reise» som ender opp med «for­hold i Nor­mi­sjon».

Han ka­rak­te­ri­se­rer seg selv som en åpen og di­rek­te leder som har hatt stor til­lit og vide full­mak­ter i alle or­ga­ni­sa­sjo­ner som han har ledet.

- Jeg er ikke så opp­tatt av å sette gren­ser som å sette fri.

DAGEN

Ny generalsekretær i Normisjon

Ingvar Torsvik ble ansatt som generalsekretær i Normisjon i fjor sommer.

Han skulle tiltre 1.1.14.

Uttalelser i avisoppslag førte til at landsstyret kalte Torsvik inn til avklaringssamtaler.

Styret konkluderte med at «forutsetninger for tiltredelse ikke lenger er til stede», og begrunnet det med «ulik forståelse av lederskapsrollen som stillingen innebærer».

Torsvik varslet søksmål, men det ble forlik.

Anne Birgitta Langmoen Kvelland ble i slutten av februar ansatt som ny generalsekretær i organisasjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Godt med avklaring for Normisjon
Les også
Normisjon får kvinnelig generalsekretær
Les også
Forlik mellom Normisjon og TorsvikNormisjon og jakten på ny generalsekretær