Forlik mellom Normisjon og Torsvik

- Normisjon tar det fulle ansvar for å ha opphevet ansettelsesavtalen med Ingvar Torsvik som ny generalsekretær i Normisjon, og betaler Torsvik økonomisk kompensasjon og oppreisningserstatning.

- Jeg er svært lettet, sier Tormod Kleiven, styreleder i Normisjon .

Ad­vo­kat An­ders Stora­ker, som har bi­stått Ing­var Tors­vik i saken mot Nor­mi­sjon. send­te fre­dag for­mid­dag ut en presse­mel­ding om for­li­ket.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les hele presse­mel­din­gen litt ned på denne siden.

- Har gjort opp med hverandre

- Jeg er svært let­tet for at vi har fått til en av­ta­le. Vi har gjort opp med hver­and­re i det vonde og ut­ford­ren­de som har vært, sier Tor­mod Klei­ven til Dagen.

- Lands­sty­ret i Nor­mi­sjon tar det fulle an­svar for å ha opp­he­vet an­set­tel­ses­av­ta­len med Ing­var Tors­vik som ny ge­ne­ral­sek­re­tær i Nor­mi­sjon, og be­ta­ler Tors­vik øko­no­misk kom­pen­sa­sjon og opp­reis­nings­er­stat­ning, skri­ver par­te­ne i en fel­les presse­mel­ding.

Grun­dig

- An­set­tel­sen av Tors­vik fant sted etter grun­di­ge in­ter­vju­er, ana­ly­ser og inn­hen­ting av re­fe­ran­ser. Lands­sty­ret kon­klu­der­te en­stem­mig med at Ing­var Tors­vik opp­fyl­te de kri­te­ri­er lands­sty­ret hadde satt for stil­lin­gen som ge­ne­ral­sek­re­tær, he­r­under opp­fyl­lel­sen av le­der­skaps­rol­len - noe også re­krut­te­rings­fir­ma­et støt­tet, står det å lese i presse­mel­din­gen.

Det blir også po­eng­tert at Tors­vik ver­ken under eller etter an­set­tel­sen har holdt til­ba­ke eller skjult for­hold som har be­tyd­ning for stil­lin­gen.

Fra land­sty­ret sin side blir det pre­si­sert at opp­he­vel­sen av an­set­tel­ses­av­ta­len ikke var be­grun­net i en en­kelt sak eller i spørs­mål innen sam­livs­etikk eller andre lære­mes­si­ge spørs­mål.

- Tors­vik har gitt sin til­slut­ning til det Nor­mi­sjon står for på disse om­rå­de­ne og til Nor­mi­sjons verdi­do­ku­ment i sin hel­het.

For­hold i Nor­mi­sjon

Opp­he­vel­sen er hel­ler ikke be­grun­net i for­hold som ved­rø­rer Tors­viks in­tegri­tet eller per­son­li­ge for­hold.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Nor­mi­sjon er ikke i tvil om at Tors­vik ville kunne ut­fø­re tunge og kre­ven­de or­ga­ni­sa­sjons­mes­si­ge pro­ses­ser innad i or­ga­ni­sa­sjo­nen. Bak­grun­nen for opp­he­vel­sen av an­set­tel­ses­av­ta­len skyl­des for­hold i Nor­mi­sjon, som Nor­mi­sjon må ta an­svar for, og som Tors­vik ikke kan be­brei­des for, står det i presse­mel­din­gen, der lands­sty­ret sam­ti­dig be­kla­ger be­last­nin­gen Tors­vik er blitt ut­satt for.

Lands­sty­ret tar hele det fulle an­svar for opp­he­vel­sen av an­set­tel­ses­av­ta­len med Tors­vik og in­for­me­rer om at Nor­mi­sjon der­for ut­be­ta­ler kom­pen­sa­sjon for tapt inn­tekt og opp­reis­nings­er­stat­ning til Tors­vik og dek­ker ad­vo­kat­kost­na­der i saken.

Tors­vik har også fått en ufor­be­hol­den unn­skyld­ning fra or­ga­ni­sa­sjo­nen for måten saken er hånd­tert på.

- Tors­vik har ak­sep­tert unn­skyld­nin­gen og øns­ker Nor­mi­sjon lykke til i fort­set­tel­sen.

- Nor­mi­sjon be­kla­ger, be­ta­ler og tar fullt an­svar, Klei­ven?

- Det er et for­søk på å være en­ty­dig. Det er Nor­mi­sjon ved lands­sty­ret som har an­svar for det som har skjedd, sier Tormod Kleiven til Dagen.

- Er an­sva­ret en­si­dig?

- Det er et en­si­dig an­svar at vi har hand­let som vi har gjort, og det hand­ler om at det er vi som har sit­tet med an­set­tel­ses­an­svar og an­sva­ret for å opp­he­ve an­set­tel­ses­av­ta­len.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Kan du si noe om sum­men som dere be­ta­ler Tors­vik?

- Nei, par­te­ne er enige om at av­ta­len, ut­over det som står i presse­mel­din­gen, er kon­fi­den­si­ell.

Normisjon og jakten på ny generalsekretær

Ing­var Tors­vik (53) ble i fjor som­me­r ­an­satt som ny ge­ne­ral­sek­re­tær i Nor­mi­sjon etter Rolf Kjøde. Tors­vik skul­le til­tre 1. ja­nu­ar i år.

Nor­mi­sjon er en av Nor­ges størs­te mi­sjons­or­ga­ni­sa­sjo­ner. Den fav­ner over 70.000 per­soner over hele lan­det, har me­nig­he­ter i de fles­te stor­byer samt 1250 vok­sen­fel­les­skap og 600 Acta-lag.

Acta er bar­ne- og ung­doms­ar­bei­det i or­ga­ni­sa­sjo­nen.

Nor­mi­sjon har 30 mi­sjo­næ­rer i 10 land.

Ing­var Tors­viks ut­ta­lel­ser i Dagen i slut­ten av ok­to­ber skap­te uro.

Lands­sty­rets leder, Tor­mod Klei­ven, med­del­te etter in­ter­vju­et at sty­ret hadde hatt sam­ta­ler med den nye ge­ne­ral­sek­re­tæ­ren.

På et møte for de an­sat­te på ho­ved­kon­to­ret 18. de­sem­ber ble det gjort kjent at «for­ut­set­nin­ge­ne for til­tre­del­se i stil­lin­gen som ge­ne­ral­sek­re­tær ikke len­ger er til stede» og at Tors­vik der­for li­ke­vel ikke ville be­gyn­ne som leder for Nor­mi­sjon.

Rolf Kjøde har sagt ja til å fort­set­te i stil­lin­gen frem til 1. april 2014.

Tors­viks ad­vo­kat An­ders Stora­ker vars­let i en presse­mel­ding 20. de­sem­ber at saken vil få et retts­lig etter­spill.

Styre­le­der Tor­mod Klei­ven for­tal­te i Dagen 21. de­sem­ber at Nor­mi­sjon hadde slut­tet seg til et for­slag som Ing­var Tors­viks (førs­te) ad­vo­kat la frem etter for­hand­lin­ger om øko­no­misk kom­pen­sa­sjon.

Tors­viks førs­te ad­vo­kat, Ulf-Ei­nar Staa­le­sen for­tal­te i Dagen 24. de­sem­ber at Tors­vik fikk et til­bud fra Nor­mi­sjon med frist til 18. de­sem­ber som han ikke ak­sep­ter­te.

24. ja­nu­ar var for­li­ket mel­lom Tors­vik og Nor­mi­sjon et fak­tum, og Tors­viks ad­vo­kat vars­let om for­li­ket i presse­mel­din­gen som er gjen­gitt på denne siden.

DAGEN

Les også
De fornyer Normisjon fra grasrota