Israelsk politimann såret i knivangrep

En israelsk politikonstabel er såret i en knivstikking i Jerusalem. Den antatte palestinske gjerningsmannen er skutt og drept, opplyser en polititalskvinne.

Palestineren gikk søndag morgen forbi to politikonstabler nær Damaskus-porten, en av hovedinngangene til Jerusalems gamleby, ropte «Allah er størst» og knivstakk den ene av dem i halsen. Politimannen ble påført moderate skader, opplyser politiets talskvinne Luba Samri.

Hun legger til at andre politifolk som var på stedet, skjøt og drepte den 38 år gamle palestineren, opplyser Samri. Hun legger til at det ble funnet ytterligere en kniv på palestineren.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kvinne knivstukket

Senere søndag formiddag ble en kvinne i 30-årene knivstukket nær et busstopp nord i Jerusalem, opplyser israelsk politi.

Kvinnen, som er en utenlandsk statsborger bosatt i Israel, ble knivstukket i ryggen, men slapp unna med lette skader. Knivstikkeren var en palestiner som stakk av fra stedet, men ble senere pågrepet, opplyser politiet tilHaaretz.

Angrepene søndag er de siste i en lang rekke tilsvarende episoder siden midten av september.

Voldsbølge

17 israelere, en amerikaner og en eritreer har blitt drept i ulike angrep utført av palestinske gjerningspersoner. I samme periode har minst 97 palestinere blitt drept, blant dem 62 idet de var i ferd med å angripe israelere. De øvrige palestinerne har blitt drept i sammenstøt med israelske styrker.

Israelske myndigheter mener de stadig flere angrepene skyldes oppfordringer og uttalelser fra palestinske ledere og i sosiale medier. Palestinerne forklarer på sin side økningen med mislykkede forsøk på fred og manglende håp for å opprette en uavhengig stat.