GJENDGJELDT: Israel svarte på lørdagens raketter, med å bombe mål i Gaza. Her fra en tidligere aksjon. Foto: Ibraheem Abu Mustafa, Reuters, NTB Scanpix

Israelsk luftangrep mot Gazastripen etter rakettangrep

Israelske fly bombet mål på Gazastripen etter at en rakett som ble skutt derfra, landet i det sørlige Israel, ifølge den israelske hæren.

Ingen ble såret i rakettangrepet som var rettet mot et militært treningsfelt, ifølge en uttalelse fra hæren søndag. Det er ikke meldt om sårede eller drepte på Gazastripen etter luftangrepet.

Angrepet søndag var rettet mot «en terrorinfrastruktur nord på Gazastripen», sier en talsperson i den israelske hæren.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ny rakett mot Israel

En salafistisk ekstremistgruppe hevder den sto bak rakettangrepet. Ifølge gruppen, som kaller seg Omar-brigaden, var raketten rettet mot den israelske havnebyen Ashkelon i solidaritet med palestinske fanger i israelske fengsler, samt deres egne medlemmer fengslet i Hamas-kontrollerte fengsler i Gaza.

– Jødene vil aldri få oppleve glede og trygghet så lenge vi er i live, heter det i en uttalelse fra gruppen.

Den samme gruppen hevder den sto bak rakettangrepet fra Gazastripen onsdag. Angrepet ble besvart med luftangrep fra den israelske hæren. Ingen skal ha blitt drept i noen av angrepene.

De siste ukene har det sporadiske rakettangrep fra Gazastripen etterfulgt av luftangrep fra Israel etter en lengre periode med ro. (©NTB)

Les også
Nytt rakettangrep mot Israel
Les også
Israel-korrespondenten har fått sin egen podcastIsrael-korrespondenten