– Israel har en lederrolle i klimakampen

Statsminister Benjamin Netanyahu lovpriser Israels «ledende rolle» i kampen mot klimaendringer.

I en tale til 150 verdensledere, samlet i Paris, pekte han på landets utvikling av miljøvennlig teknologi. Han nevnte blant annet oppfinnelser knyttet til solenergi, landbruk og utnyttelse av vannressurser.

– Teknologi gir oss mulighet til å gjøre det utenkelige. Vi er verdensledende når det gjelder å bruke vann mer effektivt. Ingen resirkulerer så mye vann som oss, og vi gjør i stor grad bruk av drypp-vanning i jordbruket, sa statsministeren ifølgeThe Times of Israel.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vanningsteknikk

Netanyahu oppfordret verdenslederne til å gjøre bruk av israelske vanningsteknikker når en står overfor begrensede naturressurser.

Han viste også til tiår med forskning på solenergi og på matproduksjon i ørkenområder, samt et nytt israelsk forskningsprosjekt som skal se på muligheter for å redusere verdens avhengighet av råolje.

Optimalisering

– Israel har alltid vært nødt til å optimalisere ting. Vi hadde ingen materielle ressurser. Vi hadde dyrebart vann, veldig lite vann, vi måtte utrette ting med det lille vi hadde. I løpet av Israels 67 år som uavhengig nasjon, er nedbøren blitt halvert, mens folketallet er blitt tidoblet. Vi har ingen vannmangel, for vi har lært oss å utnytte ressursene. Dette er hva vi som planet også må lære oss, sa Netanyahu.

Han la til at Israel er et lite land med store ideer.

– Men det er ikke nok at vi har disse ideene og at vi setter dem ut i livet i Israel. Vi ønsker å dele ideene med verden, sa den israelske statsministeren.