En person ble drept og flere ble skadet i angrepet mot en fabrikk i Frankrike fredag. Foto: AFP//PHILIPPE DESMAZE/NTB Scanpix

Islamistangrep på fabrikk i Frankrike

En person er pågrepet etter et angrep på en gassfabrikk øst i Frankrike. Hodet til en drept person skal ha blitt funnet spiddet på gjerdet til inngangen til fabrikken.

Det skriver avisa Le Dauphiné. Det var skrevet arabisk skrift på hodet til den drepte, sier en kilde i rettsvesenet til nyhetsbyrået AFP.

Kroppen til den halshuggede personen skal ha blitt funnet flere meter fra hodet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En mann i 30-årene er pågrepet, og myndighetene etterforsker om hadde en medhjelper. Den pågrepne var kjent for den franske etterretningstjenesten DGSI, ifølge Le Dauphiné.

Fabrikken som ble rammet av angrepet er del av det multinasjonale selskapet Air Products, som blant annet selger gass og kjemikalier til industrien.

– IS-tilhørighet

– Den innledende etterforskningen viser at det var en eller flere personer i et kjøretøy som kjørte inn i fabrikken. Deretter eksploderte det, sier en kilde i rettsvesenet til nyhetsbyrået AFP.

Gjerningsmannen eller gjerningsmennene skal ha kjørt inn på fabrikkens område og detonert flere sprengladninger.

Ifølge avisen Le Monde var det to personer bak angrepet på fabrikken i byen Saint-Quentin-Fallavier, rundt 30 kilometer sørøst for Lyon.

En av de to skal ifølge avisen ha tilhørighet til ekstremistgruppen IS. En angriper bar ifølge franske medier på et islamistflagg.

Forhøyet sikkerhetsnivå

Frankrikes statsminister Manuel Valls har beordret forhøyet sikkerhetsnivå i hele regionen Rhône-Alpes etter angrepet i Saint-Quentin-Fallavier.

Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve vil umiddelbart reise til stedet, melder fransk presse. Han er ventet å ankomme området i 12-tiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Angrepet kommer mindre enn seks måneder etter terrorangrepene i og rundt Paris hvor 17 mennesker ble drept i januar. Disse angrepene startet med en skytemassakre i redaksjonslokalene til Charlie Hebdo.

Fabrikkanlegget del av amerikansk konsern

Fabrikken som ble angrepet er del av det multinasjonale selskapet Air Products, som blant annet selger gass og kjemikalier til industrien.

Selskapet har anlegg og virksomhet i en mer enn 50 land verden over.Hovedkvarteret ligger i Pennsylvania i USA.

Air Products ble etablert i 1940 og har flere enn 20.000 ansatte. Selskapet har i flere tiår samarbeidet tett med NASA og har blant annet forsynt det amerikanske romprogrammet med flytende hydrogen til romferjer.

Anlegget som ble rammet fredag, ligger i Saint-Quentin-Fallavier utenfor Lyon i Frankrike. Air Products omsatte for 10 milliarder dollar i 2013.

NTB

Les også
Ekstremister i Bergen får egen mentor
Les også
Minst 80 fremmedkrigere har reist fra Norge
Les også
Norsk bistand til kamp mot terror og menneskesmugling