Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Islamfiendtlige oppfordres til å gå inn i Heimevernet

Forsvarsansatte har varslet Politiets sikkerhetstjeneste (PST) om at et ytterliggående, ekstremistisk miljø via Facebook har oppfordret islamfiendtlige personer til å gå inn i Heimevernet

PST skal ha innledet undersøkelser i kjølvannet av bekymringsmeldingen, skriver Dagsavisen og Hate Speech International (HSI).

– Vi kan ikke kommentere enkeltsaker. På generelt grunnlag kan jeg si at vi har en økende bekymring knyttet til islamfiendtlige miljøer i Norge, sier informasjonssjef i PST, Martin Bernsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tar avstand

I Facebook-oppdateringen PST nå ser nærmere på, heter det blant annet:

«Heimevernet/Heimevernet kan være organisasjonen du går inn i for å gjøre ditt for i bekjempe Islam i Norge. De hører ikke hjemme her hos oss, og bør hjelpes til å forlate vårt land. «

Mannen som skrev dette legger til: «Ungdom og menn/kvinner med mot, under 50 år, bør kunne gjøre innsats i Heimevernet, med trening i selvforsvar og fra Forsvaret og Politiet, bør de kunne delta i organisert fysisk selvforsvar mot Islam.»

Saken er kjent for Heimevernets ledelse.

– Vi tar avstand fra slike uttalelser. Vårt primære oppdrag er å beskytte mennesker og viktige samfunnsfunksjoner. Vi beskytter alle mennesker, uavhengig av etnisitet eller religiøs overbevisning, skriver pressetalsmann og oberstløytnant Nils Arne Skaret i Heimevernsstaben i en epost til HSI og Dagsavisen.

Motreaksjon

PST advarte i sin siste trusselvurdering mot at økende rekruttering til ekstreme, islamistiske miljøer kan bidra til en motreaksjon fra høyreekstreme.

«Fremveksten av et aktivt ekstremt islamistisk miljø vil bidra til økt polarisering mellom ulike grupper i Norge, og kan etter hvert bli en av de viktigste årsakene til en mer alvorlig trussel fra høyreekstreme grupper her i landet», skrev PST i trusselvurderingen.

Les også
Sverige planlegger hastelov mot fremmedkrigere
Les også
Forskere: – Jihadister er blitt flinke til å rekruttere på sosiale medier
Les også
Profetens Ummah hevdes å bruke mellommenn
Les også
Farlige konvertitter
Les også
Vil frata danske statsborgerskap etter terrorstøtte