Palestinske demonstranter bærer vekk en såret person etter sammenstøt med israelske soldater ved kontrollpunktet Beit Fourik nær byen Nablus nord på Vestbredden. Foto: Abed Omar Qusini / Reuters / NTB scanpix

Iran vil sende mer våpen til palestinerne

Iran vil sende mer våpen til palestinerne etter at en israelsk drone angivelig ble skutt ned over et omstridt atomanlegg i Iran i helgen.

– Vi vil sette opp tempoet i bevæpningen av Vestbredden, og vi forbeholder oss retten til ethvert mottiltak, sier general Amir-Ali Hajizadeh, leder for luftvåpenet i Irans revolusjonsgarde.

Revolusjonsgarden meldte i helgen at et ubemannet israelsk spionfly var skutt ned over Natanz, et anlegg for anriking av uran sentralt i Iran.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tidligere har Iran bekreftet at landet har gitt våpenteknologi til de islamistiske gruppene Hamas og Islamsk hellig krig på Gazastripen. Den iranske teknologien skal ha blitt brukt i rakettene som væpnede palestinske grupper har skutt mot Israel i sommer.

Mens Hamas i praksis har makten på Gazastripen, styres Vestbredden av Den palestinske selvstyremyndigheten. De palestinske sikkerhetsstyrkene på Vestbredden er delvis bygd opp, trent og finansiert av vestlige land.

Les også: Myten om israelsk okkupasjon

Les også
Lojale mot islamistene
Les også
Hevder FN-skoler er overtatt av HamasUNRWA-gransking
Les også
Egypt inviterer til nye Gaza-forhandlinger
Les også
Stiller krav ved bistand til palestinerneKrF-ere i Israel
Les også
Israelsk fireåring drept i angrep fra Gazastripen