Iran frykter for imaget - vil ikke henge mann på nytt

Det skap­te over­skrif­ter ver­den rundt da det ble kjent at Iran ville henge en mann for andre gang. Nå vil jus­tis­mi­nis­te­ren snu, i frykt for dår­lig image.

Den 37 år gamle man­nen Ali­reza M. ble fun­net le­ven­de på lik­hu­set etter å ha blitt hengt for nar­ko­tika­for­bry­tel­ser. Han ble først er­klært død etter å ha hengt i tolv mi­nut­ter, men over­lev­de altså hen­ret­tel­sen.

Da ny­he­ten ble kjent gjor­de irans­ke myn­dig­he­ter det klart at de ville henge man­nen på nytt for å få full­byr­det dom­men. Det vek­ket re­ak­sjo­ner. og nå ser det ut til at ira­ner­ne vil snu.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

BBC mel­der nem­lig at jus­tis­mi­nis­ter Mos­ta­fa Pourmo­hamma­di sier at en dob­belt­hen­ret­tel­se vil kunne få kon­se­kven­ser for lan­dets image.

Ny­he­ten stam­mer fra det irans­ke stu­dent­ny­hets­by­rå­et ISNA.

Myn­dig­he­te­ne har imid­ler­tid ingen di­rek­te kon­troll over hvem retts­sys­te­met vel­ger å hen­ret­te, men jus­tis­mi­nis­te­ren sen­der iall­fall et klart sig­nal om hva han mener.

Iran er blant lan­de­ne i ver­den som hen­ret­ter flest hvert år, og hen­ging blir ofte brukt. Det var fa­mi­li­en til 37-årin­gen som fant ham i live på lik­hu­set. Til­stan­den hans er ikke kjent, men det ble tid­li­ge­re i uken meldt at han lå i koma. (©NTB)

Les også
Iraner overlevde hengning - skal henges igjen
Les også
Tilgivelse satte martyrens enke fri