Innvandring viktigst for Frp-tillitsvalgte

En un­der­sø­kel­se blant til­lits­valg­te i Frp viser at stram­me­re asyl- og inn­vand­rings­po­li­tikk ses på som klart vik­tigs­te sak i re­gje­rings­for­hand­lin­ge­ne.

Over 700 til­lits­valg­te har svart i un­der­sø­kel­sen somDag­bla­det har gjen­nom­ført.

Hele 61 pro­sent sva­rer at inn­stram­ming i asyl- og inn­vand­ring er vik­tigs­te sak for par­ti­et i re­gje­rings­for­hand­lin­ge­ne. La­ve­re skat­ter og av­gif­ter blir til sam­men­lig­ning bare an­sett som vik­tigs­te sak av 16,6 pro­sent av dem som sva­rer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Dette var in­ter­es­san­te tall. Den viser hvor vik­tig inn­vand­rings­po­li­tikk er for Frp. Det er vans­ke­lig å se for seg at Frp skal gå inn i re­gje­ring uten å få noe gjen­nom­slag her, sier Jo­han­n­es Berg, valg­fors­ker ved In­sti­tutt for sam­funns­forsk­ning i Oslo.

Frp-le­der Siv Jen­sen sier til avisa at hun er klar over hvor vik­tig denne saken er for Frp.

- Det denne un­der­sø­kel­sen viser, er ikke over­ras­ken­de, vi er vel­dig klar over hva Frps vel­ge­re og folke­valg­te er opp­tatt av. Inn­vand­ring er ett av de te­ma­ene, det er vi vel­dig lyd­høre for, sier Jen­sen, uten å ville gå nær­me­re inn på drag­kam­pen i son­de­rings­sam­ta­le­ne som nå pågår mel­lom de fire bor­ger­li­ge par­ti­ene. (©NTB)