Ingen stoppeklokke i endret religionsfag

Kunn­skaps­mi­nis­ter Tor­bjørn Røe Isak­sen (H) vil ikke kon­trol­le­re hvor mye tid KRLE-læ­re­re bru­ker på de ulike te­ma­ene i faget.

An­de­len på 55 pro­sent kris­ten­dom skal fun­ge­re som en rette­snor.

I sam­ar­beids­av­ta­len mel­lom de bor­ger­li­ge par­ti­ene ble det ved­tatt å endre faget Re­li­gion livs­syn og etikk (RLE). Det skal nå hete KRLE (Kris­ten­dom, re­li­gion, livs­syn og etikk). Kris­te­lig Folke­par­ti fikk gjen­nom et krav om at faget skal inne­hol­de 55 pro­sent kris­ten­dom.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De­par­te­men­tet ar­bei­der nå med å sette end­rin­ge­ne fra sam­ar­beids­av­ta­len ut i livet: end­ring av fag­nav­net og mer kris­ten­dom. Ar­bei­det for å unngå ny opp­ri­ven­de strid og nye retts­sa­ker er en sen­tral opp­ga­ve, skri­ver Vårt Land.

- Det er vik­tig å huske at re­li­gions­fa­get Norge ble dømt for i Stras­bourg, ble dømt fordi det kva­li­ta­tivt fa­vo­ri­ser­te kris­ten­dom­men.

- Det ver­ken bør eller skal det nye faget gjøre. Vi skal hel­ler ikke stå med stoppe­klok­ke inne i klasse­rom­met og sjek­ke at man her­etter bru­ker 55 pro­sent av tiden på kris­ten­dom. Den en­kel­te lærer må finne ut hva klas­sen tren­ger å bruke mer eller mind­re tid på. Pro­sent­an­de­len kan like gjer­ne dreie seg om hvor­dan faget vekt­leg­ges når ele­ve­ne skal vur­de­res, sier Røe Isak­sen til avi­sen.

Han sier han mener det er «fullt mulig» å lage et KRLE-fag som gir kris­ten­dom­men «litt stør­re plass» sam­ti­dig som be­ho­vet for kunn­skap om andre re­li­gio­ner og livs­syn iva­re­tas.

(©NTB)

Les også
- Skolegudstjeneste er et viktig ritual