En kvinne har på munnbind for å beskytte seg mot luftveissykdommen mers i Seoul i Sør-Korea. Foto: Kim Hong-Ji / Reuters / NTB scanpix

Ingen nye mers-tilfeller i Sør-Korea

Sør-Korea har ikke hatt noen nye tilfeller av mers-viruset de siste 16 dagene, og landet øyner håp om at utbruddet er i ferd med å avta.

I løpet av de siste 16 dagene er det ikke registrert noen nye mers-smittede, og det er heller ikke meldt om flere dødsfall, opplyser myndighetene i Sør-Korea.

24 mennesker er hittil døde av luftveissykdommen, og antallet som er smittet, ligger stabilt på 166, ifølge helsemyndighetene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Seks pasienter har blitt friskmeldt og har reist hjem fra sykehus. Fortsatt er 106 personer under behandling, og 5.200 personer er i karantene i landet.

Middle East Respiratory Syndrom (mers) overføres ved dråpesmitte og forårsaker lungebetennelse og akutt lungesviktsyndrom. Viruset ble første gang påvist i 2012, og alle som siden er smittet av viruset, har enten selv vært i Midtøsten eller hatt kontakt med personer som har vært der.

Utbruddet i Sør-Korea er det største utenfor Saudi-Arabia, der det opprinnelig oppsto, og tusenvis av mennesker har i det siste avlyst planlagte besøk til Sør-Korea.

Les også
Stenger 700 skoler i Sør-Korea etter virusfrykt