Imam Nehmat Ali Shah er utskrevet fra sykehus. Bildet er fra natt til tirsdag mens politiet sto utenfor bygården i Oslo der leder for Central Jamaat Ahle-Sunnat moskeen, Iman Nehmat Ali Shah, ble stukket og hardt skadd natt til tirsdag. Foto: Fredrik Hove / NTB scanpix

Imam utskrevet fra sykehus etter angrep

Imam Nehmat Ali Shah, som ble angrepet utenfor sitt hjem i Oslo mandag kveld, er utskrevet fra sykehuset.

Imamens sønn opplyser til TV 2 at Nehmat Ali Shah er utskrevet fra sykehus og er hjemme igjen.

Shah ble angrepet gjentatte ganger med en spiss gjenstand utenfor hjemmet sitt på Grønland i Oslo i 23-tiden mandag kveld. Familien til imamen sier de er i sjokk, og håper at politiet raskt finner gjerningsmannen. Imamen har beskrevet at han ble angrepet bakfra. Ifølge NRK skal han avhøres i løpet av tirsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Han har fått alvorlige skader, men vi skal forsøke å få snakket med ham i løpet av dagen. Avhøret blir veldig viktig for politiet, og det er bra vi kommer i gang med det allerede i dag, forklarer seksjonssjef Grete Lien Metlid ved Oslo politidistrikts seksjon for vold og seksualforbrytelser til NRK.

TV 2 skriver at personer ved Central Jamaat Ahle-Sunnat-moskeen på Grønland har gitt politiet flere navn på personer de mistenker står bak drapsforsøket.

Metlid sa på en pressekonferanse tirsdag at politiet ikke vet hva som er motivet for det brutale angrepet og holder alle muligheter åpne i etterforskningen. (©NTB)

Les også
Bitter maktkamp mulig motiv bak drapsforsøk på imamTidligere konflikter
Les også
Politiet utelukker ikke at drapsforsøk var hatkriminalitet