En syrisk familie fra Palmyra leser brosjyrer om sosiale normer for flyktninger i forkant av karnevalssesongen i en flyktningleir i Mainz i Tyskland mandag. Denne helgen går det årlige karnevalet av stabelen i en rekke tyske byer. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB scanpix

Hver dag søker 3000 mennesker asyl i Tyskland

Strømmen av flyktninger og migranter til Tyskland fortsetter i vinter med full styrke. Daglig søkte rundt 3.000 asyl i januar.

Totalt registrerte tyske myndigheter 91.671 asylsøknader i januar, nærmere 60.000 flere enn i januar i fjor. I fjor søkte 1,1 millioner mennesker asyl i Tyskland – og like mange kan komme i år dersom den nåværende tendensen fortsetter.

Mens utfordringene øker med å ta seg av alle flyktningene, har myndighetene innført tiltak for å dempe tilstrømningen av nye asylsøkere, samt sørge for raskere utvisning og retur av ulovlige og kriminelle innvandrere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Heller ikke lenger sør i Europa er det noen tegn på at flyktningstrømmen er i ferd med å avta. Bare i januar trosset minst 62.000 mennesker vinterkulden og tok den farlige sjøveien til Hellas fra Tyrkia – hele 35 ganger flere enn i januar i fjor.

De fleste av dem kom fra Afghanistan, Irak og Syria og rundt en tredel er enslige mindreårige, opplyste ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) tidligere i uka.

FNs barnefond UNICEF sa samtidig at sammensetningen av flyktninger som ankommer greske øyer i båter, har endret seg. Tidligere var de fleste unge menn, men nå er over halvparten kvinner og barn, ifølge FN.

Les også
Elleveåring gift da hun søkte asyl i Norge
Les også
Brende: Må være forberedt på flere migranter
Les også
Ap går imot nye krav til familiegjenforening
Les også
Ny nettside samler fakta om integrering
Les også
Luftbro for forfulgte kristne