Ny nettside samler fakta om integrering

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) lanserer mandag en ny nettside som samler fakta om hvordan det går med integreringen i landets kommuner.

Nettsiden skal hete iFakta, melder NRK.

– Den inneholder mange opplysninger fra kommunene, på hvor mange innvandrere de har tatt imot, hvor mange de har fått i jobb, hvor mange de skal ta imot i det året som kommer, og om de greier å bosette så mange som de har bestemt, sier innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Målet er at kommunene skal lære av hverandre, sier hun.

– Det vil gi en god mulighet til kommunene for å kunne sammenligne seg med andre kommuner og se om de gjør en god jobb i integreringen.

Sammenlign kommuner selv

Eksemplet nedenfor  er konstruert ved hjelp av statistikkverktøyet som du finner her: http://www.imdi.no/tall-og-statistikk/:

Bergen kommune bosatte 323 flyktninger mens Os kommune bosatte 13 flyktninger i 2014. Det er 1,2 personer per 1000 innbyggere for Bergen, 0,7 personer per 1000 innbyggere for Os.

I Bergen er 65,7 prosent av innvandrerbefolkningen sysselsatt mens det samme tallet i Os er 69,6 prosent.

Bergen kommune har fått utbetalt 365,3 millioner i tilskudd fra IMDi i 2015, mens det samme tallet for Os er 12,2 millioner kroner.