HV-ungdom beskutt under øvelse i helgen

Heimevernet undersøker hva som skjedde da seks HV-ungdommer i helgen måtte søke dekning mens de oppholdt seg i et område der en annen avdeling drev skarpskyting.

Øvelsen pågikk fra fredag til søndag i Hengsvann skyte- og øvingsfelt ved Kongsberg. Oslo og Akershus Heimevernsdistrikt 02 (HV-02) gjennomførte en trening for HV-02s ungdomstjeneste blant annet for opplæring i utholdenhet i felt over flere døgn. Treningen ble ledet av befal i HV-02.

Den alvorlige situasjonen oppsto lørdag da en avdeling fra innsatsstyrke Gunnerside i Telemark og Buskerud Heimevernsdistrikt 03 (HV-03) var på skarpskyting med maskingevær (MG-3) i det samme skyte- og øvingsfeltet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I 10-tiden måtte laget med de seks ungdommene søke dekning ettersom de oppfattet situasjonen som farlig.

HV-ungdommen klarte fra sin dekning å varsle egen øvingsledelse, som fikk stanset skarpskytingen. Ingen ble fysisk skadd, opplyser Heimevernet.

Generalinspektøren for Heimevernet ser alvorlig på hendelsen og har nedsatt en undersøkelseskommisjon som skal avgi sin rapport 16. januar. HV opplyser at alle berørte og ungdommenes foreldre følges aktivt opp.

Les også
Islamfiendtlige oppfordres til å gå inn i Heimevernet
Les også
Frykter terroranslag mot nordmenn i uniform
Les også
PST: Sannsynlig med terrorangrep i Norge det neste året
Les også
Forsvaret trekker refs etter nakenbad-ordre