Hun er nummer to på Hordaland KrFs valgliste

Torill Selsvold Nyborg (KrF) må trolig kjempe hardt i valgkampen for å kunne ta steget fra fylkes- til rikspolitikk.

– Jeg har veldig lyst til å bli stortingspolitiker. Det ville være fantastisk å få en periode på Stortinget, sierTorill Selsvold Nyborg (65).

Hun har lang fartstid i lokal- og regionalpolitikken og ernå innstilt som nummer to påHordaland KrFs fylkesliste til stortingsvalget neste høst.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det kunngjorde nominasjonskomiteen mandag formiddag. Komiteen stiller seg samlet bak listeforslaget.

Nyborg har vært fylkesordfører gjennom to perioder, og det er få som kjenner fylket bedre enn henne. Nyborg kjenner utfordringene og mulighetene til Hordaland og Vestlandet, og vil være en viktig stemme for fylket på Stortinget, sierLaila Dåvøy, leder for nominasjonskomiteen.

Hareide øverst

AtKrF-lederKnut Arild Hareide topper Hordaland KrFs nominasjonskomités valgliste for 2017, kommer ikke som noe stort sjokk. Det til tross for at eks-KrF-erTomas Moltu i høst tok til orde for åvrake Hareide.

– Hareide nyter stor tillit i Hordaland KrF, og vi er svært fornøyd med hvordan han representerer KrF på Stortinget i dag ved å løfte frem menneskeverdet, nestekjærligheten og forvalteransvaret, sier Dåvøy.

Listetoppene

Det var imidlertid stor spenning knyttet til hvem som skulle få de neste plassene på fylkeslista. På andreplass står altså Nyborg, mens ungdomskandidatTone Marit Dyrkolbotn (25) er innstilt på tredjeplass. Dyrkolbotn er fra Austrheim og studerer teologi.

Fjerdeplassen går tilBeate Husa, kirkeverge fra Sund. Femteplass er satt av til finansbyråd i Bergen,Dag Inge Ulstein.

Nominasjonsmøtet kan imidlertid endre hele listen lørdag 19. november på Stord.

Mobiliserer slekta

Fylkeslaget har i dag bare én innvalgt representant på Stortinget: Hareide. Dermed må Nyborg og Dyrkolbotn kjempe hardt i valgkampen, skal de ha sjanse til å komme seg til hovedstaden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg er i angrepsposisjon og må drive en veldig god valgkamp. Men det mangler ikke så mye. Sist hadde vi 8,8 prosents oppslutning i Hordaland, og vi må ha litt mer enn det, sier Nyborg.

– Jeg har en veldig stor slekt, som jeg har tenkt å mobilisere, sier hun og ler.

Hjertesaken

Nyborg har vært stortingsvara i tre perioder. Hun møtte fast som representant 17 dager for Laila Dåvøy høsten 2005.

Det var abortsaken somtente hennes politiske engasjement for mange år siden, har hun tidligere fortalt til Dagen.

Nå er stortingskandidatens hjertesak nummer én å skaffe arbeidsplasser til unge mennesker. Hun er opptatt av regionalt næringsliv og omstilling i arbeidslivet, samt å styrke familiene.

– Jeg har vært heldig å få arbeide med alt fre helse til samferdsel, kultur og regionalpolitikk. De kristne verdiene har gjennom historien løftet fram helse, skole og høyere utdanning. Dette har KrF et ansvar å føre videre til kommende generasjoner. Der er en viktig arv vi har å forvalte på alle politikkområder, sier Nyborg.