REAGERER: Olaug Bollestad representerer KrF i helse- og omsorgskomiteen og reagerer på avslaget til Kristent Arbeid Blant Blinde og Svaksynte.

Horne må svare for KABB-avslag

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) får mnå et spørsmål fra Olaug Bollestad (KrF) om hvorfor Bufetat har avslått søknaden fra Kristent Arbeid Blant Blinde og Svaksynte (KABB).

Onsdag fortalte Dagen at KABB har fått avslag på søknad om støtte på en halv million kroner fra en budsjettpost som er avsatt til «organisasjoner som arbeider for og med mennesker med nedsatt funksjonsevne». Det er innført nye regler for fordeling av de bevilgede 75 millioner kroner.

Les også: KABB taper en halv million i året med nye støtteregler

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg synes dette er et spesielt avslag, som ikke er begrunnet i faglighet, men i deres verdigrunnlag, understreker stortingsrepresentant Bollestad.

Bollestad mener at avslaget ikke er greit på noen som helst måte.

– Vi som stat er helt avhengig av ideell sektor for å lykkes, og ikke strupe ideelle som har fungert i mange år. Derfor sender jeg et skriftlig spørsmål til Horne om saken.

Hun viser til at KABB gjennom 20 år har fått tilskudd og bidratt sammen med Norges Blindeforbund, Statped og Norsk Lyd og Blindeskriftsbiblioteket til aktiviteter og tjenester som til sammen har gitt et totalt og bredt tilbud til alle svaksynte og blinde.

– Syns og lesehemmede kan nå miste lydbibliotektilbud, tilrettelagte arrangement, blader i stor skrift bare for å nevne noe. Hvilke behandling og inkludering av denne gruppen er dette?

– Slik jeg leser brevet fra Bufetat så kan jeg ikke se at KABB ikke innfrir det som ligger i intensjonen for denne støtten, sier Olaug Bollestad.

Les også
Taper en halv million i året med nye støttereglerKABB