- Honnør til jødene

Forstander Ervin Kohn i Det Mosaiske Trossamfunn i Oslo sier det er svært hyggelig at Anne Sender har fått Fritt Ord-prisen.

- Hun fortjener den, og det er en honnør og en heder både til henne og det jødiske samfunnet, sier Ervin Kohn og mener det er flere grunner til å juble.

- Det smitter av litt når hun som jøde får denne anerkjennelsen av storsamfunnet, og det gjør godt for hele den jødiske minoriteten. Dette er bra også på grunn av den jødiske tilbøyeligheten til å ønske å gå «under radaren». Det er positivt at vi ikke alltid gjør det. Vi må stå opp og informere, sier Kohn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han etterfulgte Anne Sender som forstander i den jødiske menigheten i Oslo og ser det som viktig at hun fortsetter å være i offentligheten.

- Vi ønsker å beholde Anne i samfunnsdebatten. Da hun var leder for menigheten, hadde hun en plattform. Nå har hun ingen formell posisjon lenger, og da er det lett å bli borte fra det offentlige lys.

- Det er ikke så mange stemmer i samfunnet som klarer å se med to øyne slik hun har gjort, både når det gjelder Israel og det jødiske samfunnet i Norge. Derfor er prisen et verdifullt bidrag til å gi henne en plattform, sier Kohn.

Les også
- Regjeringen burde vurdere å gjøre henne til en statststipendiat
Les også
Prisvinneren deler æren
Les også
Anne Sender tildelt Fritt Ords Pris for 2014