2011: Daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre fikk en omvisning ved Det mosaiske trossamfunn i Oslo av Anne Sender, som da var forstander. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix

- Regjeringen burde vurdere å gjøre henne til en statststipendiat

Jonas Gahr Større (Ap) mener Fritt Ord-prisvinner Anne Sender er en veldig viktig stemme i det norske samfunnet.

- Jeg vil varmt gratulere Anne Sender med prisen, og Fritt Ord for å ha sett betydningen av hennes arbeid for det frie ord, for inkluderende dialog i samfunnet og for et utrettelig virke for menneskeverdet gjennom mange år, sier Ap-politiker Jonas Gahr Støre.

Han omtaler Anne Sender som en veldig viktig stemme i det norske samfunnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Selv ble jeg kjent med henne gjennom boka «Vår jødiske reise» i fjor. Den er en fortelling om identitet og kampen for å bli anerkjent og respektert som jødisk minoritet, men også et perspektiv utover de hun selv har representert, gjennom en stor vilje til toleranse og inkludering.

- Hva tenker du er hennes viktigste bidrag til offentligheten?

- Det vi skjønner når vi leser boka, er at hun har vært veldig viktig for jødene våre. Hun har vært med å ta ansvar i det trossamfunnet, som er et mangfoldig ansvar. Det forteller hun levende om i boka.

Gahr Støre gir henne også honnør for den rollen hun har spilt i livssynsdialoger, hvor hun har møtt mennesker av annen tro og bidratt til forståelse og tillit.

- Det er et viktig personlig bidrag fra henne som også tjener det mosaiske trosssamfunn til stor heder.

- Fritt Ords pris anerkjenner her også stemmen til en samfunndebattant som gjør en viktig rolle i samfunnet ved å være til stede i debatten, og jeg synes det burde være et godt oppspill til at Regjeringen burde vurdere å gjøre henne til en statststipendiat. Det er en fin ordning vi har i Norge, at vi gir noen stemmer mulighet til å være nettopp det, og til å delta i samfunnsdebatten.

Les også
Prisvinneren deler æren
Les også
Anne Sender tildelt Fritt Ords Pris for 2014