Homoparade ble avlyst

Prideparad i Jerusalem under Krystallnatten møtte så sterk motstand fra ortodokse jøder, muslimer og kristne at politiet til sist avlyste den.

Gateslagsmål i forkant av paraden fikk politiet til å avlyse marsjen av sikkerhetsmessige grunner.

Rabbinere, imamer og biskoper sto sammen i kraftige protester mot at homofile skulle få "vanhellige den hellige by". Det er sjeldent at religiøse ledere fra de tre religionene står sammen i en felles aksjon.

Også Vatikanet protesterte mot marsjen i et brev, hvor man uttalte at "det er opplagt at den planlagte homoparaden i Jerusalem er støtende for den store majoriteten jøder, muslimer og kristne med tanke på byen Jerusalems hellige karakter".

Den kristne bevegelsen Jerusalem Prayer Team oppfordret Israels statsminister Ehud Olmert om å stoppe marsjen. De var urolige for at Prideparad, som er en oppvisning i homoseksuell livsstil, skulle oppfattes som et kristent arrangement blant ortodokse jøder.

Den sterkeste motstanden kom nemlig fra ortodokse jødiske kretser som synes å se en sammenheng mellom sommerens World Pride festival i Jerusalem og den følgende Libanon-krigen. Å åpne for homoseksuelle krefter bryter mot Guds lover og kan skade landet, mener de.

Mz