TROSSET: Prestene Siri Sunde og Aud Sigurdsen lot det homofile paret Gard Realf Nielsen og Lasse Sandaker gifte seg i kirken, på tross av innvendingene fra biskop Ole Christian Kvarme.

Homobryllup gjennomført mot biskopens vilje

Homo-bryllypet i Kampen kirke i Oslo fredag ble gjennomført på tross av innvendingene fra Biskop Ole Christian Kvarme.

Gard Realf Nielsen og Lasse Sandaker inngikk partnerskap i våpenhuset i kirken klokka 14 fredag. Nielsen er utdannet prest og har vært ansatt i Oslo bispedømme.

Aftenposten.no skriver at dørene mellom våpenhuset og kirkerommet sto åpne under vielsen. Gjestene kunne dermed se og høre det som foregikk, og presten overvåkte seansen fra alteret.

Etter vielsen, som ble foretatt av en dommer, ble det gjennomført en forbønnshandling i selve kirkerommet. Opprinnelig ville paret ha selve vielsen der, men det fikk de ikke lov til.

Det var Vårt Land som tidlig fredag morgen meldte om den planlagte partnerskapsinngåelsen. Biskopen prøvde å stoppe den, men klokka 13 sa Nielsen til Vårt Land at seremonien ville gå som planlagt.

- For min del er det helt avgjørende å få gjøre det i kirkerommet. Å få Guds velsignelse over forholdet og kunne gå inn i gode rammer. Det er fint at det er mulig, sa Gard Realf Nielsen.

Biskopen hadde tidligere kontaktet domprost Olav Hauge. Han tok kontakt med sokneprest Aud Sigurdsen i Kampen kirke for å få henne til å stoppe partnerskapsinngåelse i kirkens våpenhus. Hun formidlet domprostens beskjed videre til partnerskapsparet.

- Jeg foreslo at selve partnerskapsinngåelsen kunne foregå i menighetshuset. Forbønnshandlingen kan så skje i kirken. Men beskjeden jeg fikk tilbake, var at de ikke ønsket noen endringer, sa en svært ordknapp sokneprest i Vårt Land.

Forbønnshandlingen var ved den lesbiske presten Siri Sunde.