SPØRSMÅL: Både kristne og ateister får nå hjelp via sin iPhone til å svare på spørsmål om Guds eksistens. Illustrasjonsfoto: Eric Thayer, Reuters/Scanpix

Hjelp på mobilen til å forsvare troen

Har du noen gang lurt på hva du skal svare når du blir utfordret i trosspørsmål? Den siste tiden har det kommet flere iPhone-applikasjoner som hjelper brukerne å forsvare kristendomen.

«Fast Facts, Challenges & Tactics» heter en av de kristne aplikasjonene som er laget av LifeWay Christian Resources. Aplikasjonen inneholder 20 fakta om tro og kultur, og 25 svar på vanlige spørsmål som kristne blir stilt. Den har søkemotor og mulighet til å legge til egne notater.

Irrasjonelle sitater

Ateistene sin motsats heter «Bible Thumper». Den inneholder en mengde bibelvers som kan virke irrasjonelle og merkelige når de blir tatt ut av sammenheng. Rister man på telefonen kommer det et nytt sitat frem. På nedlastingssiden står der at den kan brukes i diskusjoner, sammen med en påminnelse om å gjøre mot andre det du vil dem skal gjøre mot deg.

Hjelper kristne å diskutere

I LifeWay sin Fast Facts kan du blandt annet finne tema som hvordan Bibelen ble til, evolusjonsteori, bevis for oppstandelsen og relativisme versus absolutt sannhet. Utfordringer applikasjonen gir svar på er blant annet: Gud kan ikke være god med så mye ondskap i verden, du kan ikke bevise at Gud finnes og Bibelen er full av motsigelser.
Sean McDowell, som har laget aplikasjonen Fast Fact sier til New York Times at der er en tendens til at troende er dårligere enn ikke-troende til å diskutere.
- Mange troende, sier han videre, virker dogmatiske fordi de kaster ut bibelvers de ikke kan forklare hvorfor de tror på. Ved hjelp av denne applikasjonen for iPhone ønsker McDowell å gjøre noe med denne forskjellen.