Røyk stiger opp fra Al-Wazzani-området i Sør-Libanon. Ifølge libanesiske militærkilder ble mover 20 granater avfyrt fra Israel onsdag. De skal ha landet i åpent lende. Foto: Karamallah Daher / Reuters / NTB scanpix

Hizbollah-angrep mot israelske soldater

Den libanesiske Hizbollah-bevegelsen tar på seg ansvaret for et angrep mot en israelsk militærkolonne i grenseområdet mellom de to landene. To soldater er drept ifølge Det israelske forsvaret.

Israel er klar til å svare kraftig på grenseangrepet, sier statsminister Benjamin Netanyahu, som avbrøt en reise til Sør-Israel for å håndtere situasjonen.

Det israelske forsvaret bekrefter at to israelske soldater ble drept og ifølge Reuters er sju såret.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Nylig ble en militærstilling på Hermonfjellet rammet av granatild. IDF har stengt av området og evakuerer sivile, opplyser det israelske forsvaret (IDF) på Twitter like før klokken tolv onsdag.

Hevn

Samtidig tok den libanesiske Hizbollah-bevegelsens på seg ansvaret for angrepet i en uttalelse. Angrepet skal være hevn over Israel etter at sønnen til en militsleder ble drept i et israelsk angrep i Syria for ti dager siden.

Den Hizbollah-drevne fjernsynskanalen Al-Manar melder at ni israelske kjøretøy ble skadd i angrepet. Det skal ha skjedd i det omstridte grenseområdet Shebaa farms på Golanhøydene.

Kort tid etter at de første meldingene om angrepet kom onsdag formiddag, opplyser en libanesisk militærkilde at minst 22 granater skutt fra Israel har slått ned i åpent lende i nærheten av landsbyen Wazzani i Sør-Libanon.

Mistenker tunneler

Onsdag morgen lette israelske soldater etter tunneler som de mistenker at den libanesiske Hizbollah-bevegelsen har gravd under grensa, ifølge Reuters' ikke navngitte kilde i det israelske militæret.

Hizbollah-bevegelsens milits deltar på president Bashar al-Assads side i krigen i Syria. Spenningen på Israels nordlige grense har økt kraftig siden. Men israelske tjenestemenn har sagt de tror Hizbollah er altfor opptatt med den syriske borgerkrigen til å gå til krig mot Israel i nærmeste framtid, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Onsdag morgen ble den syriske hærens artilleristillinger rammet av et israelsk luftangrep som gjengjeldelse for raketter som ble skutt fra Syria mot den israelskokkuperte delen av Golanhøydene dagen før.

Les også
– Vanskelig å hindre slike angrep
Les også
Raketter fra Syria traff Golanhøydene
Les også
IDF-kjøretøy truffet av rakett ved den libanesiske grensen
Les også
Hizbollah-angrep mot Israel
Les også
Hizbollah-leders sønn drept i israelsk angrep