Onsdag kveld blir det klart om flertallet i Telemark KrF støtter KrF-leder Knut Arild Hareides råd om å søke regjeringssamarbeid til venstre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Hareide spent på «vippestaten» Telemark

Utfallet er åpent når Telemark KrF onsdag kveld skal avgjøre hva de mener om partiets veivalg, mener KrF-leder Knut Arild Hareide.

– Der kan nok flertallet gå begge veier, sier Hareide til NRK og bruker det amerikanske uttrykket «swing state» (vippestat) om fylkeslaget.

Fylkesleder Erik Næs opplyser at Telemark KrF vil sørge for at de seks delegatene de skal velge til landsmøtet 2. november, representerer fylkeslagets ulike syn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er viktig at begge sider blir hørt. Her kommer noen til å bli glad og noen til å bli skuffa. De som blir skuffa, vil uansett være en stor del av partiet, de må også bli ivaretatt.

Redaktør Ove Mellingen i Telemarksavisa tror venstresiden har et visst overtak i fylket. Overfor NRKs politisk kvarter spår han at i alt fire av de seks delegatene vil støtte Hareides råd om å samarbeide med Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

– Det var gode nyheter, repliserer Hareide.

Det ekstraordinære fylkesårsmøtet i Bø vil gå for åpne dører.

Les også
Styret i Telemark KrF går inn for åpne dører
Les også
Telemark KrF kan ta veivalg bak lukkede dører
Les også
Vil ikke gi KrF abort-garanti
Les også
Kilder til Dagbladet: Ropstad beredt til å overta
Les også
Ett blått og fem røde delegater fra Oppland KrF