KrF: KrF-leder Knut Arild Hareide. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Telemark KrF kan ta veivalg bak lukkede dører

Som første fylkeslag i KrF vurderer Telemark å lukke dørene når fylkets seks delegater til det ekstraordinære landsmøtet 2. november skal velges onsdag kveld.

Fylkesstyret diskuterer tirsdag ettermiddag om det skal innstille på å lukke dørene under det ekstraordinære fylkesårsmøtet på Bø hotell onsdag.

– Jeg håper det

Fylkesleder Erik Næs sier i en SMS til NTB at det er usikkert om det blir noen avklaring tirsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg håper det, skriver han.

Ifølge fylkessekretær Tone Helene Strat lå det an til at fylkesstyret ville innstille på lukkede dører, men så har man funnet grunn til å ta en ny runde på spørsmålet.

Skummelt med presse

– Det er uansett fylkesårsmøtet som avgjør om det blir lukkede eller åpne dører. Begrunnelsen for å lukke er at det er mange uerfarne blant de 77 delegatene på fylkesårsmøtet. Og vi ønsker ikke at noen lar være å ta ordet bare fordi de kan oppleve at det er litt skummelt med presse til stede på møtet, sier Strat til NTB.

Fylkesleder Næs kommer til å stemme for partileder Knut Arild Hareides forslag om å innlede regjeringsforhandlinger med Arbeiderpartiet og Senterpartiet under det ekstraordinære landsmøtet på Gardermoen 2. november. Telemark skal i tillegg velge fem delegater onsdag.

Les også
Nesten helblått fra Nye Øygarden
Les også
Sylvi Listhaug går ut mot feminisme og metoo i ny bok
Les også
Et nødrop på en t-skjorte
Les også
Listhaug langer ut mot KrF-ledelsen og Hanvold i ny bok
Les også
Ropstad tror ikke Listhaug-bok påvirker veivalget