HAR VÆRT I PAPPAPERM: Nå forsøker KrFs partileder Knut Arild Hareid å være klar rundt sine uttalelser om reservasjonsretten. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Hareide: - Har ikke vært klar nok i reservasjonssaken

- Jeg har ikke gjort en god nok jobb med å for­kla­re at det skal være mulig å opp­rett­hol­de ret­tig­he­te­ne kvin­ner har til å ta selv­be­stemt abort, og opp­rett­hol­de prin­sip­pet om sam­vit­tig­hets­fri­het for leger, sier Knut Arild Hareide (KrF).

Ha­rei­de har fulgt de­bat­ten om re­ser­va­sjons­ret­ten fra side­lin­jen i tre må­ne­der mens han har vært hjem­me med pappa­perm. Nå er KrF-le­de­ren til­ba­ke på jobb. Han sier til VG at han er over­ras­ket over brå­ket som saken har skapt.

Han mener Høyre har dre­vet med dob­belt­kom­mu­ni­ka­sjon, og viser til en lang rekke ord­fø­re­re som har sagt at de ikke vil til­la­te re­ser­va­sjons­rett i sine kom­mu­ner. Det har svek­ket tro­ver­dig­he­ten til for­sla­get, mener han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Etter at hø­rings­fris­ten for det om­strid­te for­sla­get ut­lø­per 30. april for­ven­ter han «gode sam­ta­ler» med helse­mi­nis­ter Bent Høie (H) om saken.

Knut Arild Ha­rei­de sier KrF øns­ker å endre for­sla­get slik at kom­mu­ne­ne ikke selv får styre hvem som skal få re­ser­va­sjons­mu­lig­het.

(©NTB)

Les også
Individets frihet til å forpeste?
Les også
KrFs viktigste sak: - Sikre rettsvern for det ufødte livKrFs løsning for å få ned aborttallene