KrF-leder Knut Arild Hareide forsvarer ordningen med hemmelig votering under det kommende landsmøtet der KrF skal avgjøre sitt veivalg 2. november. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Hareide forsvarer skriftlig votering på landsmøtet

Etter ønske fra flere i partiet om å innføre muntlig og åpen votering om veivalget ved KrFs landsmøte, forsvarer Knut Arild Hareide den opprinnelige ordningen.

– Jeg tror begge deler kan fungere godt, men et samlet sentralstyre og et samlet landsstyre var enige om skriftlig votering. Det er på den bakgrunn årsmøtene i fylkene har valgt sine delegater, sier KrF-lederen til NRK.

NRK skriver at de har snakket med flere KrF-ere på den såkalte røde siden som mener at blå side nå går inn for åpen votering for å gjøre det vanskeligere for delegater å endre sin stemme på landsmøtet fredag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg forstår argumentet om at det å endre spillereglene i siste fase vil være uheldig. Dette er det landsstyret som har bestemt, og det er landsstyret som skal diskutere dette i morgen, sier partilederen.

Hareide sier at han til tross for at blå side har 99 delegater mot rød sides 90 stadig har tro på at han kan vinne igjennom med sitt forslag om å felle den sittende regjeringen.

For at det skal skje må minst fem delegater endre sin stemme.

– Det er nå en gang sånn at en skal stemme etter sin egen overbevisning, om hva som er best for landet og for KrF. Jeg vet også om delegater som er usikre. Det er det lov til å være, sier Hareide.

Les også
KrF-topper ber Hareide si ifra før landsmøtet hvis han vil trekke seg
Les også
Hareide vil ikke avklare om han legger lederjobben i potten
Les også
Erna Solberg er usikker på om hun er statsminister til neste år
Les også
KrF-fylkesleder vil ikke ha skriftlig valg på landsmøtet
Les også
Fortsett åpenheten, KrF