Håper tiltaltes fastlege kan vitne i Sigrid-saken

Tirsdag starter ankesaken i lagmannsretten.

På­tale­myn­dig­he­ten øns­ker at den til­tal­te 38-årin­gens fast­le­ge får vitne når Si­grid-sa­ken kom­mer opp for lag­manns­ret­ten tirs­dag, men da må le­gens taus­hets­plikt opp­he­ves, mel­der NRK.

Tirs­dag star­ter anke­sa­ken mot den 38 år gamle man­nen som i Oslo ting­rett i fjor ble dømt til tvun­gent psy­kisk helse­vern for dra­pet på Si­grid Giske­gjer­de Schjet­ne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

16-årin­gen ble fun­net drept 3. sep­tem­ber i 2012 etter at hun hadde for­svun­net 5. au­gust.

I ting­ret­ten nek­tet 38-årin­gen straff­skyld. Det er ikke ven­tet at han vil kaste mer lys over saken i retts­run­de num­mer to.

- Jeg har ikke mot­tatt noe mer fra po­li­ti­et som kan be­skri­ve hvor­dan hun døde, når det skjed­de eller hvem som er an­svar­lig, sier for­sva­rer John Chris­ti­an Elden til NTB.

Det er hel­ler ikke sik­kert at 38-årin­gens fast­le­ge får vitne i saken. For at det skal skje, må taus­hets­plik­ten hans opp­he­ves.

- Legen har selv­sagt taus­hets­plikt og kan bare føres hvis min kli­ent sam­tyk­ker. Det har han ikke gjort ennå, sier Elden til NRK.

For­eld­re­ne til Si­grid håper anke­sa­ken vil gi dem svar på hva som skjed­de med dat­te­ren.

- For­eld­re­ne sit­ter med spørs­mål om hvor­for deres dat­ter ble offer i denne saken. Hvor­dan ble hun tatt og hva skjed­de med henne etter­på? Når ble hun drept, og på hvil­ken måte, sier for­eld­re­nes bi­stands­ad­vo­kat Ha­rald Sta­bell til NTB.

Den til­tal­te har fått be­hand­ling på Di­ke­mark syke­hus i Asker etter at han ble dømt i ting­ret­ten i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

(©NTB)

Les også
Anker dommen i Sigrid-saken
Les også
- 38-åringen drepte Sigrid for å skjule bortføring