Paul Erik Wirgenes går fra Kirkerådet til Bibelselskapet.

Han blir ny generalsekretær i Bibelselskapet

– Jeg gleder meg til å bidra til å gjøre Bibelens innhold kjent og brukt, sier Paul Erik Wirgenes.

Paul Erik Wirgenes blir ny generalsekretær i Bibelselskapet etter Ingeborg Mongstad-Kvammen. Det kommer fram i en pressemelding.

Styreleder Henrik Stensrud i Bibelselskapet er svært godt fornøyd med ansettelsen av ny generalsekretær.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har hatt en spennende rekrutteringsprosess. Vi har hatt mange godt kvalifiserte kandidater. Vi fikk den kandidaten vi hadde øverst på listen, sier han.

Fra Kirkerådet til Bibelselskapet

Wirgenes er utdannet prest og arbeider nå som direktør for kirkefagene i Kirkerådet i Den norske kirke. I følge pressemeldingen er han en erfaren endringsleder og har tidligere vært prosjektleder for trosopplæringsreformen. Han har et bredt forfatterskap bak seg, blant annet med bøker på Verbum forlag. Wirgenes har også vært redaktør for Prismet og for Tidsskrift for Sjelesorg.

Han var styreleder for Misjonsalliansen og er nå avtroppende styreleder i VID, Vitenskapelig høyskole.

– Jeg ser frem til å arbeide økumenisk, og bidra til at Bibelen skal være i bruk i kirke og samfunn, sier Wirgenes om sin nye stilling.

Vil hjelpe folk å lese i Bibelen

Den påtroppende generalsekretæren peker på at Bibelen har spilt og spiller en nøkkelrolle i både vårt samfunn og vår kristne tro.

– I Norge har Bibelen gjennom 1000 år bidratt til å forme menneskers liv og samfunnets kultur og verdisett. Bibelen er en av fellesnevnerne for alle kristne trossamfunn både i Norge og i verden.

Han mener Bibelselskapet har en særlig utfordring i å få folk til å bruke Bibelen.

– I Norge er det svært mange som har en bibel. Svært mange hører eller leser en Bibeltekst hver eneste uke. For å forstå vårt samfunn, vår kultur og den kristne tro er kjennskapet til Bibelens fortellinger helt eksistensielt. Derfor vil vi hjelpe folk til både å ha en Bibel og til å lese i den, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Wirgenes starter som generalsekretær 1. desember, samtidig som Ingeborg Mongstad-Kvammen begynner som avdelingsdirektør for fagstøtte ved VID Vitenskapelig høyskole med kontorsted i Stavanger.

Les også
Går fra Bibelselskapet til akademia
Les også
– Kristenledere bør ikke sitte for lenge
Les også
Kristenleiarar sit godt i sjefstolen
Les også
Ekspertens advarsel: – Ikkje gå ut på dato
Les også
Slik skapte han Bibel-boom i hovedstaden
Les også
Deler ut færre bibler enn før
Les også
Ambassadør for verdens mest solgte bok