Carl I. Hagen sier han skrev Facebook-meldingen i raseri. (Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix)

Hagen gir regjeringen skylden for Ålesund-drapet

Det rødgrøn­ne fler­tal­let har Anjas død på sin sam­vit­tig­het, skrev den tid­li­ge­re Frp-le­de­ren Carl I. Hagen på sin Face­bo­ok-side ons­dag kveld.

Mel­din­gen skrev Hagen noen timer etter at po­li­ti­et i Åle­sund hadde for­talt at de hadde på­gre­pet og sik­tet en mann for dra­pet på Anja Weløy Aar­seth.

«Hører på NRK TV at den sik­te­der i Anja-sa­ken er tid­li­ge­re straffe­dømt, se­nest i ja­nu­ar iår. Hvor­for i all ver­den satt han ikke inne. Hadde vbi hatt en ski­kj­ke­li­ge re­gje­ring med nok feng­sels­plas­ser og skik­ke­li­ge dom­mer ville han sit­tet inne Anja vært i live. Det rødgrøn­ne fler­tal­let har Anjas død på sin sam­vit­tig­het. Jeg grem­mes!», skrev Hagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han valg­te etter rundt 20 mi­nut­ter å slet­te mel­din­gen. Mel­din­gen var imid­ler­tid ikke borte, etter­som flere per­soner al­le­re­de hadde tatt bilde av inn­leg­get og delt det på so­sia­le medi­er.

- Det var en litt uhel­dig spiss­for­mu­le­ring fra min side, sagt i af­fekt. Men han skul­le selv­føl­ge­lig ha sit­tet inne, sier Carl I. Hagen til Nett­avi­sen.

Til Af­ten­pos­ten for­tel­ler han at han skrev mel­din­gen i ra­se­ri.

- Jeg la ut Face­bo­ok-mel­din­gen i af­fekt og ra­se­ri. Det er en uhel­dig spiss­for­mu­le­ring og der­for trakk jeg den til­ba­ke etter an­mod­ning fra parti­fel­ler, sier Hagen uten å ville si hvem dette var.

Selv om han slet­tet inn­leg­get, un­der­stre­ker den tid­li­ge­re Frp-kjem­pen, og nå gruppe­le­der for Oslo Frp, at han står fast på me­nings­inn­hol­det.

- At denne man­nen ikke sit­ter inne, mener jeg er et re­sul­tat av re­gje­rin­gens snil­lis­tis­ke kri­mi­nal­po­li­tikk Hvis denne man­nen hadde fått enn leng­re straff enn 90 dager, ville han tro­lig ha sit­tet inne, sier en opp­rørt Hagen som sam­ti­dig lurer på hva re­gje­rin­gen har tenkt å gjøre med de 1.100 som ven­ter i so­nings­kø.

©NTB)

Les også
24-åring erkjenner drapet i Ålesund
Les også
Drept kvinne hentet ned fra Ålesund-fjell
Les også
Bistandsadvokat: - Anjas familie har fått oppklaring