24-åring erkjenner drapet i Ålesund

Mannen som onsdag ble pågrepet i Ålesund, tilstår å ha drept Anja Weløy Aarseth. Han sier at han var sterkt ruset da han begikk drapet.

- Siktede har så langt ikke oppgitt noe motiv, men han sier at han var sterkt ruset da det skjedde, sier siktedes forsvarer, Reidar Andersen til NTB.

Samtykker til fengsling

Politiet har siktet mannen i 20-årene for forsettlig drap på 21 år gamle Anja Weløy Aarseth samt for grovt ran av en kiosk i Ålesund.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Min klient har erkjent overfor politiet og meg å ha forvoldt denne kvinnens død. Han har videre også uttalt at han vil samtykke til eventuell varetektsfengsling, sier Andersen.

Aarseth forsvant under en joggetur på byfjellet Aksla i Ålesund 28. august. Hun ble funnet drept i samme område tre dager senere.

Den siktede blir framstilt for varetektsfengsling fredag. Ifølge forsvareren har han bedt om å få snakke med en prest.

Felt av DNA

Mannen ble pågrepet i bydelen Skarbøvik i Ålesund rundt klokken 17.25 onsdag ettermiddag. Pågripelsen skjedde uten dramatikk. Han ble deretter avhørt av politiet til langt over midnatt.

- Avhørene vil trolig fortsette torsdag, ifølge Sunnmøre politidistrikt.

Politiet opplyste at det var DNA-spor som førte til pågripelsen av mannen ettersom hans profil var registrert hos politiet tidligere. Mannen er tidligere straffedømt for blant annet drapstrusler, ulovlig oppbevaring av våpen og narkotikabruk.

- Dette er en dypt tragisk sak for alle involverte, og nå er min oppgave å ivareta klienten, sier Andresen.

- Sykelig opptatt av drapet

Den siktede skal ha dratt ut av Ålesund dagen etter drapet. Til VG sier en kamerat av mannen at han reagerte på den siktedes oppførsel.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Han var sykelig opptatt av drapet, og leste nyheter hele tiden. Han kunne ikke legge bort mobiltelefonen, sier vennen. Han forteller at han til slutt ba 24-åringen om å legge fra seg mobilen og spurte ham til slutt om det var han som hadde gjort det.

- Dette nektet han for. Jeg synes han virket rolig ellers, sier vennen til VG.

En annen kamerat sier at mannen tirsdag denne uken snakket med ham på telefon fra boligen han oppholdt seg i. Han ville da ikke gå ut av leiligheten fordi politiet sto utenfor.

(©NTB)

Les også
Drept kvinne hentet ned fra Ålesund-fjell