Hadia Tajik støtter Fritt Ord-stipend til Fjordman

- Det jeg fryk­ter mest, er ikke me­nin­ge­ne til Peder Nøst­vold Jen­sen alias Fjord­man. Det er vår egen util­strek­ke­lig­het til å imøte­gå dem.

Kul­tur­mi­nis­ter Hadia Tajik (Ap) støt­ter Fritt Ords om­dis­ku­ter­te sti­pend til den kon­tro­ver­si­el­le blog­ge­ren Peder Nøst­vold Jen­sen, best kjent som Fjord­man.

Peder Nøst­vold Jen­sen fikk i juni 75.000 kro­ner i sti­pend fra Fritt Ord til et bok­ma­nus han ar­bei­der med.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I en kro­nikk i VG tirs­dag skri­ver Hadia Tajik at hun for­står av­gjø­rel­sen fra Fritt Ord, en be­slut­ning som de selv sier ble gjort under stor tvil, med vekt på at han har et sær­skilt behov for å ytre seg etter å ha blitt kob­let så sterkt til ter­ror­an­gre­pe­ne 22. juli 2011.

- Jeg kan for­stå at de har tvilt seg fram til denne kon­klu­sjo­nen, skri­ver Tajik.

- Det jeg fryk­ter mest, er ikke me­nin­ge­ne til Peder Nøst­vold Jen­sen alias Fjord­man. Det er vår egen util­strek­ke­lig­het til å imøte­gå dem. Der­for støt­ter jeg Fritt Ords penge­støt­te til blog­ge­ren, skri­ver kul­tur­mi­nis­te­ren.

Etter hen­nes syn løf­ter ikke Fritt Ord Nøst­vold Jen­sen inn i det gode sel­skap med sti­pend­til­de­lin­gen.

- Fritt Ord in­vi­te­rer oss, det gode sel­skap, til å skjer­pe ar­gu­men­ta­sjo­nen mot eks­tre­mis­me og hatre­to­rikk. Den in­vi­ta­sjo­nen bør vi ta. Evnen til å gå i rette med anti­de­mo­kra­ter er vår de­mo­kra­tis­ke be­red­skap.

- Fritt Ords til­de­ling tvin­ger oss til å se en eks­tre­mist i øyne­ne, og dis­ku­te­re med ham, skri­ver Tajik.

Les også
Vond tildeling fra Fritt Ord