BARNEBARNA: Barnebarna talte da evangelist Aril Edvardsen ble begravet i Sarons Dal i Kvinesdal mandag. Foto Tor Erik Schrøder/SCANPIX

Gripende farvel med Aril Edvardsen

Det var en mektig stund da omkring 1.500 mennesker i går tok farvel med Aril Edvardsen i Sarons Dal.

Plattformen var vakkert pyntet med blomsteroppsatser og kranser i en av de største begravelsene som har vært i Norge.

- Dette blir Arils siste folkemøte, og vi vil løfte fram hans arv og visjon, sa prest Leiv Gunnar Skiftun i Kvinesdal kirke i sine åpningsord.



Avskjed med familie

Det ble fremført gripende hilsner fra den nærmeste familie.

- Pappa var en helt spesiell mann som mange elsket så høgt. Det er en stor nåde å ha en slik Guds mann til far, understreket datteren Mona Edvardsen Selseng.

- Pappa hadde blitt stemplet fra Herren Jesus selv, og det er et mandat svært få mennesker er gitt i vår tid. Dette mandatet vil vi alle gripe fatt i, og vi vil fullføre hans store kall, sa hun.

Rune Edvardsen var dypt rørt og æret da han så den store forsamlingen som deltok under begravelsen.

- Noen har sagt at jeg skal være fars arvtager, men jeg er hans medarbeider slik jeg allerede har vært en tid, og arbeidet vil fortsette, sa han.



Tro mot kallet

Styreleder Sten Sørensen i Troens Bevis Verdens Evangelisering sa i sin hilsen at vi i dag minnes en stor Guds mann.

- Aril Edvardsen har vært tro mot det kall han har fått. Han har vært en pågående, uredd og visjonær leder, en folketaler og en misjonsstrateg, sier Sørensen.

Han pekte på at ingen forstår rekkevidden og betydningen av hans liv og tjeneste.

- Både som evangelist og fredsarbeider har livet hans betydd så mye for så mange. På vegne av Troens Bevis vil jeg uttrykke at Aril Edvardsen har vært et fyrlys og en inspirasjonskilde. Vi har vært stolt av han og vi har beundret han. Vi vil takke Aril for det han har betydd for oss. Vi var så uendelig rike sammen med ham og føler oss derfor så fattige uten ham, sa Sørensen.



Brobygger

Ordfører Odd Omland pekte på at det var med stolthet og takknemlighet han tok ordet.

- Han satte Kvinesdal på verdenskartet, og ble den første æresborger i kommunen, sa Omland.

Fiskeriminister Helga Pedersen hilste fra regjeringen. og la ned en vakker krans.

- Vi tar i dag avskjed med en stor brobygger og leder, som oppnådde mye i sitt liv. Men først og fremst minnes vi han som mennesket Aril Edvardsen, som berørte så mange, sa Pedersen.

Hun pekte på at Edvardsen hadde klare meninger, men samtidig en romslighet og toleranse som inngav tillit til dem han møtte.

- Han virket i Sarons Dal og over hele verden i dialog, fred og vennskap med politiske ledere. Edvardsen hadde en sterkt utviklet sosial samvittighet, og han stod på i kampen mot fattigdom og undertrykkelse. Det norske samfunn vil savne Aril Edvardsen, for vi trenger slike mennesker, og lyser fred over hans minne, sa fiskeriministeren.

Biskop Olav Skjevesland pekte på at i kransen fra Den norske kirke stod det følgende: «I takknemlighet for din tjeneste».

- Edvardsen var først og fremst evangelist, og han var passe uvøren. Hans store oppgave var å samle mennesker til Gud, sa biskopen.

Generalsekretær Rolf Kjøde, som representerte NORME med 38 misjonsorganisasjoner, understreket at norsk misjon vil fortsette gjennom de dører som Edvardse har åpnet.

- Aril Edvardsen har vært en far for meg, og det er ikke sikker at det hadde vært noe Oslo Kristne Senter uten ham, sa Åge Åleskjær.



Siste reise

Etter fellessangen «Deg være ære» ble båren med Aril Edvardsen ført gjennom hallen i Sarons Dal. For siste gang forlat den store evangelisten sitt store livsverk, og hans siste folkemøte var avsluttet.


DM