Golflandene holder toppmøte om Jemen

Golflandenes ledere møtes tirsdag til toppmøte som følge av økt bekymring for den saudi-ledede krigen mot Houthi-militsen i Jemen.

Landene er i tillegg sterkt bekymret for den økende trusselen som Den islamske staten (IS) utgjør i regionen.

Frankrikes president François Hollande er «æresgjest» under toppmøtet i Samarbeidsorganisasjonen for Golflandene (GCC), som den første vestlige leder noensinne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Houthi-militsen i Jemen støttes av Iran, og den sunnidominerte forsamlingen i GCC er også ventet å drøfte en atomavtale som sjiaislamske Iran forsøker å forhandle fram med verdenssamfunnet.

I slutten av mars innledet Saudi-Arabia og flere andre Golfland en luftkrig mot Houthi-militsen for å hindre den i å ta kontroll over landets nest største by Aden. Fra før av har den inntatt hovedstaden Sana og en rekke andre byer både nord og sør i landet.

På halvannen måned er minst 1.200 mennesker drept i Jemen, samtidig som hjelpeorganisasjoner gjentatte ganger har advart om at krigen har utløst en større humanitær krise. I helgen kom det ubekreftede meldinger om at 40-50 utenlandske spesialsoldater hadde ankommet Aden for å delta i kampene mot houthiene sammen med lokale styrker. (©NTB)

Les også
WHO: Nesten 1.250 drept i Jemen
Les også
En varslet tragedie
Les også
– Saudi-Arabia med nye angrep mot Jemen
Les også
UNE stanser alle tvangsreturer til Jemen
Les også
Iran med fredsplan for Jemen