LEDER: Dag-Håkon Eriksen, internasjonal leder sier at de gjerne skulle sendt ut flere misjonærer.

Gleder seg over engasjementet

Dag-Håkon Eriksen, internasjonal leder i Normisjon, deltok på møtet onsdag, og setter stor pris på Hpå engasjementet og kompetansen på tverrkulturell misjon.

– Normisjon er heldig som har folk med slik kompetanse og engasjement, understreker han.

LES OGSÅ: Veteraner fikk krisemøte med ledelsen

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dialog

Eriksen har invitert flere av de som deltok på møtet til fortsatt dialog om hvordan Normisjon kan drive og styrke arbeidet fremover.

– Løvaas kom med et konkret forslag om å bruke deler av GUS til den ordinære misjonærlinjen og Faith in Action. Er dette noe dere vil vurdere?

– I planen for videre drift av GUS i Trondheim ligger det at disse linjene skal starte opp fra høsten 2016.

Samtidig åpner avtalen med Gulsrud Booking om videre drift av stedet i Hurdal, opp for at man kan ha ulike samlinger og kurs der. Her tror jeg det kan være mange spennende muligheter for Normisjon som vi vil utforske videre i tiden som kommer, og vi ønsker innspill til dette velkommen!

En indikator

Eriksen sier at de gjerne skulle sendt ut flere misjonærer og at antall langtidsmisjonærer er en indikatorer på størrelsen av organisasjonens misjonsinnsats.

– Samtidig så sender vi flere folk som tjenestegjør på ulikt vis, som volontører, i korttidstjeneste eller ved at vi støtter personell som gjør en tjeneste i andre organisasjoner som f. eks Wycliffe. Vi ansetter også nasjonale medarbeidere i sentrale posisjoner som tidligere var besatt av norsk personell. Dette er en konsekvens av at misjonsinnsatsen har lykkes og at det nå er livskraftige og voksende kirker i de områdene vi har drevet misjon i lenge. Misjonssituasjonen er dermed endret i verden og Normisjon ønsker å jobber i partnerskap med kirker og organisasjoner i det globale sør. Jeg møtte nylig våre partnere både i India og Bangladesh og gjennom vårt samarbeid med dem er Normisjon med på større ting enn vi kunne klart på egen hånd. Det er svært strategisk for Normisjon å arbeide gjennom slike partnerskap for å bringe de gode nyhetene om Jesus til nye folkeslag og generasjoner, sier han.

Les også
Ingebjørg (25) bryter barriere på FjellhaugKvinner i NLM
Les også
Kristne bør få flere barn
Les også
Tror ikke på muslimsk overtakelse
Les også
Rasende reaksjoner på kristen bokLevende tro