Gjorde kjøpesenter om til kirke

Manglerud menighet tredoblet oppmøtet på gudstjenesten da de flyttet den inn på det lokale kjøpesenteret.

Mange nordmenn besøker kirken i julen, men kirken besøker ikke alltid så mange nordmenn der de faktisk er. Det gjorde Manglerud menighet noe med forrige søndag.

Det hele startet da sogneprestEspen Andreas Hasle avtalte et møte med ledelsen ved Manglerud senter. Det endte opp med at senterledelsen spurte om ikke kirken kunne ha en adventsgudstjeneste midt i handlegaten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

INSPIRASJON:Her ber ukrainske kristne for fred

Det tilbudet kunne ikke Hasle takke nei til, og dermed måtte menigheten flytte hele gudstjenestefeiringen inn i kommersens høyborg.

Da skjedde det de nesten ikke hadde våget å tro. 300 mennesker deltok på gudstjenesten. Det er en tredobling i forhold til snittet på rundt 100.

Begeistring og stolthet

– Vi gjorde kjøpesenteret om til en liten kirke. Det var litt rigg, for vi flyttet inn 160 stoler, men mange frivillige hjalp til. Vi er kjempefornøyde. At det kom så mange, tyder på at folk synes det var allright, sier Hasle.

I tillegg til sang fraOslo Soul Children, inneholdt gudstjenesten fellessang, tekstlesing, forbønn og preken.

– Hva prekte du om?

– Jeg tok utgangspunkt i juleevangeliet i Matteus evangeliet, og snakket blant annet om Jesus som flyktning og som frelser, forteller Hasle.

– Hvilke reaksjoner har dere fått?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har fått veldig mange hyggelige reaksjoner. Mange er glade og begeistret for arrangementet, sier sognepresten.

Han forklarer at flere som ikke går så ofte i kirken kom, og at de som er aktive følte på stolthet over arrangementet.

Se også:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg avDagen.

– Flink prest

Idéen til kjøpesenter-kirken fikk senterlederen fra et lignende prosjekt på Lambertseter. Da hun møtte Hasle, foreslo hun at de kunne gjøre det samme på Manglerud senter. Nå er hun svært fornøyd med at de fikk det til.

– Det var veldig profesjonelt og godt gjennomført. Det ble en stemningsfull førjulsgudstjeneste hvor Oslo Soul Children virkelig satte prikken over i-en, sier senterleder Silje Aspen Ellingstad.

Nå ønsker hun at julegudstjenesten i Manglerud senter skal bli en fast tradisjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Kirke og kjøpesenter er to forskjellige ting, men menneskene er de samme, sier senterlederen.

Manglerud senter ligger bare et steinkast unna kirken, og presten Espen Andreas Hatle har i løpet av sitt første år rukket å bli en populær mann i området.

– Han er en flink prest som klarer å få folk med seg. Hatle er en populær mann her, sier senterlederen.

Hun forteller om mange positive tilbakemeldinger fra både faste og nye kunder i senteret. Nå anbefaler hun andre sentere å inngå lignende avtaler med lokale menigheter.

– Hvis man ønsker å gjøre noe hyggelig for kundene før jul, er dette absolutt å anbefale, sier Ellingstad.

Tips til andre kirker

Prest Hasle håper også at arrangementet skal bli en fast tradisjon.

– Hvis senteret ønsket det, kommer vil til å gjøre det igjen.

– Hvilke tips vil du gi til andre kirker som vurdere å gjøre det samme?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Ta kontakt med senteret og aktuelle samarbeidspartnere. Vi var heldige som fikk med oss Oslo Soul Children, det kan ikke alle ha, men det fins andre som kan bidra. Sjekk ut hvilke mulige samarbeidspartnere det fins i nærmiljøet, råder Hasle.