Gjett hva Obama hadde med seg til paven

Da USAs president Barack Obama besøkte pave Francis i Vatikanet, hadde han med seg en meget spesiell og personlig gave.

Tors­dag møtte USAs pre­si­dentBa­rack Obama pave Frans for aller førs­te gang i Va­ti­ka­net, etter år med et an­strengt for­hold mel­lom Oba­ma-ad­mi­ni­stra­sjo­nen og den ka­tols­ke kir­kes le­der­skap.

I følge en tje­neste­menn i Det hvite over­rak­te Obama en kiste fylt med frukt- og grønn­saks­frø som plan­tes i Det hvite hus hage. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kis­ten er laget av «gjen­vun­net tre­vir­ke fra «Ba­si­li­ca of the Na­tio­nal Shri­ne of the As­sump­tion of the Blessed Vir­gin Mary», også kalt Bal­ti­more ba­si­li­ka­en, som er den førs­te ro­mersk-ka­tols­ke ka­te­dra­len som er byg­get i USA. 

På inn­skrif­ten står det «Pre­sen­tert til Hans Hel­lig­het pave Fran­cis av Ba­rack Obama pre­si­dent i USA 27. mars 2014». 

I følgeUSA Today var Oba­mas gave in­spi­rert av pave Fran­cis be­slut­ning om å gi all­menn­he­ten til­gang til hagen som til­hø­rer hans som­mer­re­si­dens Apo­sto­lic Pa­lace of Cas­tel Gan­dolfo.

I følgeABC News var pave Fran­cis gave til Obama en pla­kett, som pre­si­den­ten sa at han verd­sat­te høyt.

Obama er­klær­te seg som en stor be­und­rer av sin vert, selv om han før møtet hadde sagt til ita­li­ensk pres­se at han ikke er enig med paven i ett og alt.

De snak­ket om kam­pen mot urett­fer­dig ulik­het, en kamp Obama håper vil styr­ke hans po­pu­la­ri­tet på hjemme­bane.