Gjensidige slettet Vikernes' gjeld

Men Oslo kom­mu­ne opp­rett­hol­der sitt krav på 13,5 mil­lio­ner kro­ner etter kirkebranner.

Gjen­si­di­ge For­sik­ring har fra­falt alle krav mot Varg Vi­ker­nes, og gjel­den hans er der­med re­du­sert med nes­ten 5 mil­lio­ner kro­ner. Men Oslo kom­mu­ne opp­rett­hol­der sitt krav på 13,5 mil­lio­ner kro­ner.

Vi­ker­nes fikk 21 års feng­sel i 1994 for drap og kirke­bran­ner, og han ble dømt til å be­ta­le er­stat­ning til Oslo kom­mu­ne og Gjen­si­di­ge For­sik­ring. Iføl­ge TV 2 har Gjen­si­di­ge valgt å fra­fal­le alle krav.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Over­for Af­ten­pos­ten ut­dy­per in­for­ma­sjons­sjef Bjar­ne Aani Rys­stad i Gjen­si­di­ge For­sik­ring at både saken og er­stat­nings­kra­vet mot Vi­ker­nes er av­slut­tet fra sel­ska­pets side.

Avi­sen skri­ver at Vi­ker­nes var dømt til å be­ta­le 4,7 mil­lio­ner kro­ner til for­sik­rings­sel­ska­pet for to av kirke­bran­ne­ne han var dømt for. Er­stat­nings­krav fast­slått ved dom blir iføl­ge norsk lov for­el­det etter ti år. For å opp­rett­hol­de kra­vet må kre­di­tor ak­tivt kreve pen­ge­ne gjen­nom ut­leggs­be­gjæ­ring innen ti­års­fris­ten.

- Det ble gjort en vur­de­ring av saken før for­el­del­ses­fris­ten som var i 2007. Vi valg­te å ikke gå vi­de­re med er­stat­nings­kra­vet, da Vi­ker­nes fort­satt satt i feng­sel, sier Rys­stad.

Med for­sin­kel­ses­ren­ter ville gjel­den til Gjen­si­di­ge i dag ha vært godt over 6 mil­lio­ner kro­ner.

Oslo kom­mu­ne opp­ly­ser til Af­ten­pos­ten at er­stat­nings­kra­vet på 13,6 mil­lio­ner kro­ner for ska­de­ne etter bran­nen i Hol­men­kol­len ka­pell, fort­satt opp­rett­hol­des.

Les også
Frankrike mener Vikernes er farlig
Les også
- Tynt grunnlag for Vikernes-pågripelsen